De Bodem

Iedereen ‘en Holanda’ (en omstreken, natuurlijk..) moet de hartelijke groeten hebben van…Team Bouwen op de Camino de Pinto 14d te Puntagorda.

 

Sinds dinsdag wordt er echt hard en voortvarend gewerkt op de finca. Op dinsdag met drie man, en vandaag, woensdag, zelfs met vijf. Van negen tot drie, maar geen pauzes, behalve een snelle slok koffie uit het apparaat dat we in het schuurtje hebben neergezet. En men heeft schik met elkaar. Dat is leuk om te zien.

Op dinsdag werd de gegraven kuil uitgemeten, afgewerkt en geëgaliseerd. Dat ging niet helemaal van zelf. José had de kuil te diep gegraven. Ook werden de eerste betonstroken voor het fundament gelegd.

 

Vandaag, woensdag, werd de onderste betonplaat tussen deze stroken gestort. Hier bovenop komt een fundering van gewapend beton. En daarna nog een flexibele vloerlaag, als ik het allemaal goed heb begrepen.  Als het aan Óscar ligt, wordt het gewapende beton morgen en vrijdag gedaan. Vanmiddag heeft hij op de vandaag gestorte bodemplaat uitgezet hoe hij het spul gepositioneerd wil hebben. Óscar wil tempo maken, want het weer is volgens hem (onverwacht) goed. Wat ons betreft kan hij niet snel genoeg gaan..

 

Vandaag hebben we samen met weer een andere werknemer van Óscar (ben nog niet zo goed in het onthouden van namen), en een vrachtwagen met verstelbare laadklep, de laatste meubels en de al eerder gekochte tien binnendeuren vanuit de quarto de apero naar de container gebracht. Het heeft gisteren zowaar een beetje geregend in Puntagorda en we kwamen er achter dat het dak van de container niet helemaal waterdicht is (wel bijna, overigens, maar toch). Om geen risico te lopen met onze meubels heeft Ruud vanmiddag dit kunstwerk van landbouwplastic en stenen gemaakt. Hij noemt het ‘Landbouwplastic en Stenen op een Container’ en hoopt op een subsidie van het departement voor moderne kunst van het Cabildo.

 

Zelfs op een wat sombere dag is het mooi om tegen het vallen van de avond over de oceaan uit te kijken.

 

Er gebeurt wat. Er is een bodem gelegd. Ruud en ik voelen ons een stuk beter dan vorige week rond deze tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven