Streep in het Zand

We zijn begonnen. Kijk maar. Er staat een streep in het zand. Óscar begint  met de aanbouw van de apero, en het uitgraven van de riolering. De aanbouw en de apero (dat is het Spaanse woord voor het witte schuurtje dat er nu al staat) gaan samen het ‘grote huis’,  worden. De streep geeft aan waar het fundament van de aanbouw moet worden uitgegraven.

 

Helaas kwam José, de persoon die door Óscar is ingehuurd voor de graafwerkzaamheden vandaag niet opdagen. Wij kennen José nog van het graaf- en sloopwerk aan onze twee nieuw ingeplante avocadoterassen. Van toen weten we dat hij heel netjes en nauwkeurig werkt, maar ook dat zijn planning nooit strookt met jouw planning en de afspraken die je hierover met hem maakt.  Dat vooral maandagen een beetje moeilijk voor hem zijn.  En dat je  na afloop nog een keer flink moet onderhandelen over de factuur die je onder je neus krijgt geschoven. Maar hé, no hay problema. Morgen is er weer een dag. En daarna volgen er nog veel meer. En Óscar is degene die hem moet betalen…

Op de een of andere manier voelden Ruud en ik het al wel aankomen, dat het zo zou gaan op dag1 van de bouw. We gaan er maar niet gefrustreerd over doen. We hebben een streep in het zand. En dat is al honderd procent meer dan dat we gisteren hadden. Op naar dag 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven