Keuzestress

Als je al heel lang ongeveer denkt te weten hoe je een nieuw huis zal gaan inrichten, als het eenmaal gebouwd is, slaat de schrik je om het hart als opeens de dag aanbreekt dat je daadwerkelijk in een winkel moet gaan kiezen welke materialen je zult gaan bestellen voor de bedekking van muren en vloeren.

De paniek slaat zelfs een beetje toe als het plaatje dat je al twee jaar in je hoofd hebt helemaal niet blijkt te passen, terwijl je nog maar een paar dagen hebt om je keuze te bepalen en ook nog allerlei andere dingen moet doen.

Zo verging het Ruud en mij dit weekend. Dus togen wij afgelopen maandag in onze caddy aan het einde van een NL werkdag, die níet aansluit bij Palmese openingstijden van winkels, naar Los Llanos en El Paso om vlak voor sluitingstijd nog bliksembezoeken te brengen aan Baño Barato en Frapper, de lokale hofleveranciers van vloertegels en dergelijke.

 

We hadden stukken van onze meubels meegenomen om die tegen onze keuzes van vorige week aan te houden. En daarmee viel alles wat naar grijs en antraciet riekt genadeloos door de mand. Past niet bij het roodachtige hout van de teakmeubels, die we nu eenmaal al in grote hoeveelheden hebben gekocht.. Nieuwe keuzes. Nieuwe kansen. Nieuwe keuzestress. En dat vlak voor sluitingstijd, met deze week geen gelegenheid meer voor nog zo’n sessie.

Zwaar gedeprimeerd kwamen we ver in de avond weer thuis. Heel veel gezien. In een razend tempo. Heel veel foto’s gemaakt. Heel veel afgekeurd. Geen idee, eigenlijk. En nou moesten we *** pas na negen uur ’s avonds nog beginnen met koken ook! Het werd een chagrijnige maaltijd. Broodjes hamburger, dat dan weer wel 🙂

Pas laat op de avond, en in mijn geval in de zeer vroege ochtend, want ik was door alle drukte in het hoofd weer eens extreem vroeg wakker geworden, vielen de puzzelstukjes toch weer in elkaar. We hebben een vloertegel (stenen vloertegels met een onbewerkte houtlook). We hebben een keukenidee (ikea bobdyn met waarschijnlijk toch een houtkleurig blad). We hebben een badkamer-idee en we hebben een slaapkamer-idee. Wat wil je nog meer? We hebben zelfs buitentegels in het vizier! Nu maar hopen dat we begin volgende week dit alles nog steeds goede keuzes vinden.

Een impressie van onze ideeën voor de woonkamers:

 

Een impressie van onze ideeën voor de keukens, en dan met name de woonkeuken in de villa:

 

Een impressie van onze ideeën voor de badkamers:

 

Een impressie van onze ideeën voor de slaapkamers:

 

Intussen is het hier twee dagen redelijk slecht weer geweest. Niet warmer dan vijftien graden. Regenbuien. Maar maandagavond, bij het verlaten van Frapper in El Paso, stond de hemel boven de oceaan in brand. Vanuit de auto, op weg terug naar het Boeddhahuis, maakte ik onderstaande foto’s. Maar de werkelijkheid was echt duizend maal mooier dan mijn simpele iphone-lens kon vastleggen! Vloertegels zijn eigenlijk helemaal niet zo belangrijk… Of toch wel? Of toch niet? Of toch wel…?  Wel!

 

Het mooie van dit alles is dat onze keuzes flink goedkoper uitvallen dan de oorspronkelijk begrote bedragen in het projecto van de architect. We kunnen wel een meevaller gebruiken in deze onzekere tijden!

3 gedachten over “Keuzestress”

  1. Woonkamer, te oubollig, denk landelijke, keuken, te druk, denk strakker. Badkamer perfect. Slaapkamer iets romantiseren

  2. Marieke jongerden

    Wat leuk om jullie droom te volgen en wat een fantastische, mooi en qua natuur prachtig eiland hebben jullie uitgekozen om hier te gaan vestigen.
    Wij verbleven in Naxos in het grote witte hotel aan de kustlijn. En het eiland rondgereden met de kleine bus. Prachtig eiland en we willen nog een keer terug. Heel veel succes met de voorbereidingen en de bouw van jullie droom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven