Twee manden vol

Gisteren hadden we de afspraak met Oscar, de aannemer, om de definitieve locatie van onze casa’s rurales te bepalen. Oscar was wat te laat. We moesten ruim één uur en drie kwartier op hem wachten. Op zich konden we de tijd wel gebruiken, want er viel nog veel na te denken over de positie van zwembad en terassen bij het huisje op het lage terras. Maar een voetbalwedstrijd lang wachten en tijd overbruggen is toch wel lang. We besloten daarom een ‘oogstmoment’ in te bouwen en hebben onze eerste avocado’s geplukt. Eén mand vol. Onze volledige avocado-oogst van dit jaar. Levert een paar tientjes op.

 

Vanmiddag heeft Ruud er ook maar een mand sinaasappels bij geplukt. Zo’n mand levert ongeveer een zesde van de avocadoprijs op, als je tenminste een koper weet te vinden..

 

We kwamen er na de avocadopluk achter dat we een beginnersfout hebben gemaakt. Op de bovenste foto zie je hoe het WEL moet, dat plukken. Je moet het steeltje van de avocado AAN de avocado vast laten zitten. Op de onderste foto zie je hoe het NIET moet en wat wij WEL hebben gedaan: het steeltje van de avocado afgedrukt. Leek ons zo logisch, gaat namelijk vanzelf.

Zonder steeltje eraan wordt de avocado sneller rijp. Daardoor brengt zo’n avocado veel(?) minder op.

 

Na het plukken van de avocado’s was de voetbalwedstrijd nog steeds niet voorbij. We zijn gaan zitten op ons bankje voor de pajero. Daar maakte ik deze foto.

 

Morgen gaan we proberen onze eerste oogst te verkopen. Gewoon om uit te proberen hoe dat werkt. We hebben een adres in Los Llanos, waar we toch al moeten zijn voor een afspraak met… Oscar. En we hebben een adres in Puntagorda, waar men kleine hoeveelheden schijnt in te kopen. Dat adres moeten we misschien eerst maar uitproberen. Vamos a ver.

 

Met Oscar zijn we er overigens uitgekomen, gisteren. De posities van de huizen staan nu vast. Een sketchup model van de tweede casa is in de maak. We weten dat de ondergrond op het bovenste terras ‘gunstig’ is, waardoor de kosten van de fundering voor de villa en de casa op het hoge terras relatief laag zullen zijn. Over de casa op het lage terras was er ook goed nieuws: Volgens Oscar zijn er geen muren nodig om de terassen ter hoogte van het te bouwen huisje te stutten. De kans is echter vrij groot dat de ondergrond van dit terras minder gunstig is. De harde rotslaag bevindt zich hier waarschijnlijk dieper in de grond. Hierdoor gaan de kosten van de fundering van dit huisje hoger uitvallen. Plussen en minnen. Passen en meten. Wikken en wegen. We gaan zien wat het wordt in het totaalbedrag.

Morgen gaan we met Oscar in Los Llanos materialen uitzoeken voor de betegeling van vloeren, badkamer, keuken en terrassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven