Groene Vingers

In één van de verre hoeken van de grote tuin rond het Boeddhahuis, hebben vorige huurders een begin gemaakt met het aanleggen van een kruidentuin en een moestuin. De vorige huurders waren koks, afkomstig uit Cuba en België. We hebben er anderhalf jaar geleden op facebook over gelezen. We hadden op dat moment nog geen idee dat we dit huis zouden gaan huren. De koks runden in het Boeddhahuis (zonder vergunningen en zonder toestemming van de eigenaresse, zo is ons verteld) een bed & breakfast, waar je op bestelling ook kon aanschuiven bij de avondmaaltijd. Voor het samenstellen van die avondmaaltijd was de moestuin bedoeld. Er werd goed gekookt en er kon behoorlijk lekker worden gegeten in dit huis, zo hebben we kunnen achterhalen. Maar dat was toen…

De tuin bestaat uit twee van houten pallets gemaakte bakken op armhoogte en een stuk kale grond van ongeveer twintig bij tien meter. Ik heb niet de indruk dat de tuin een heel groot succes is geweest. Maar dat weet ik niet zeker. Als ik het goed heb begrepen zijn de mannen destijds voortijdig en vrij overhaast vertrokken. Ze hebben de eigenaresse van het Boeddahuis achter gelaten met een flink trauma. Het precieze hoe en wat van dat trauma blijft voor ons echter een groot mysterie.

Zo zagen de bakken er afgelopen zaterdagmiddag rond 15:00u uit.

 

Om 15:30u zagen de bakken er zó uit.

 

Ik wil gaan proberen om van de moestuin een soort van kwekerij te maken. Het plan is om stekken van planten en struiken die we mooi vinden te verzamelen en op dit stuk grond op te kweken. Als dit allemaal lukt, hebben we aan het eind van het jaar het nodige groen bij elkaar verzameld en kunnen we op een goedkope manier de tuinen rond onze casa’s vullen met eigen kweek. Als het groene-vingers-plan toch niet zo’n succes blijkt te zijn, heb ik het in elk geval geprobeerd.

 

Om een beetje gevoel voor alles te krijgen en ook om niet te hard van stapel te lopen, zal ik deze week een bescheiden beginnetje gaan maken en wat zaden van tuinkruiden gaan kopen. Ik wil één van de bakken gaan gebruiken als tuinkruidenbak. Erg leuk, en een kruidentuin heb ik altijd al willen hebben.

Men zegt dat alles dat je hier op La Palma in de grond stopt, groeit als kool, mits je maar voldoende water blijft geven. We gaan kijken of dit inderdaad het geval is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven