Stemadvies

Goed nieuws voor ons bouwproject. Vicente Rodriguez Lorenzo heet de man hieronder. Hij is namens de PSOE (zo’n beetje de PvdA van Spanje)   burgemeester van Puntagorda. Zoals je op de foto kunt zien, is hij een krachtig bestuurder. En hij stelt zich herkiesbaar als burgemeester van het dorp voor de komende verkiezingen van de gemeenteraad. We lazen het in El Apuron.

 

Vicente is al sinds 2001 burgemeester hier in Puntagorda, schrijft El Apuron. En hij heeft het goed gedaan, aldus de krant. Sinds zijn aantreden gaat het goed met Puntagorda, zo schrijft men. Het aantal geitenboerderijen is flink gegroeid en ook het toerisme ontwikkelde zich gestaag tijdens zijn ambtstermijnen. Aangezien de PSOE hier in Puntagorda sinds jaar en dag een flinke absolute meerderheid behaalt bij verkiezingen voor de gemeenteraad, is zijn herverkiezing in mei waarschijnlijk verzekerd. In Spanje wordt de burgemeester door de gemeenteraad gekozen. Hieronder zie je het gemeentehuis van het dorp.

 

Waarom dit alles goed nieuws is voor ons bouwproject? Welnu. Wij verwachten eind maart eindelijk onze bouwvergunningen vanuit het Cabildo (de eilandregering) te ontvangen. Maar dat kan natuurlijk ook nog wat later worden, we zijn immers op La Palma en we hebben er geen benul van over hoe dat vergunningentrjact nu eigenlijk precies verloopt, ook al doen we soms alsof. Zodra we de vergunning binnen hebben, moet de gemeente nog een laatste ‘licencia de obras’ afgeven en kunnen we gaan bouwen. Die laatste gemeentelijke vergunning is slechts een formaliteit en zou binnen een week geregeld moeten zijn. Maar. Een maand voor de datum van gemeenteraadsverkiezingen, en die zijn op 26 mei, wordt de burgemeester ‘demissionair’ (zouden we in Nederland zeggen). Hij mag geen beslissingen meer nemen en kan dus ook geen bouwvergunningen afgeven. Als er dan ook nog eens een nieuwe burgemeester zou komen, moet deze persoon zich ná de verkiezingen eerst een tijd lang inwerken en ben je in totaal al snel zo’n drie maanden verder. Dan is het al ver in de zomer, en begint de bouwvak. Dit spookscenario zou zich voordoen als de vergunning toch nog een maandje later afkomt dan we verwachten.

 

 

Nu Vicente (waarschijnlijk) aanblijft als burgemeester is dit meest verschrikkelijke scenario van tafel. Stemt daarom allen lijst 1,  PSOE! Hierboven laat ik een kaartje zien van de coalities in de diverse gemeenteraden van La Palma, na de vorige verkiezingen van 2015.   Bron: eldiario.es

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven