Te Voet

Vanaf het Boeddhahuis is het een klein kwartiertje lopen naar onze finca. Ik zal in elf foto’s de looproute laten zien, zodat je een indruk krijgt van ons pad naar de sinaasappels.

Het Boeddhahuis staat aan het eind van een doodlopend straatje. Dit straatje gaat over in een onverhard pad, ter hoogte van ‘ons’ tuinhek. Het begin van het onverharde pad zie je op de eerste foto.

 

Het wandelpad volgt de rand van de Barranco San Mauro en gaat geleidelijk naar beneden. Op de eerste paar honderd meter vanaf het Boeddhahuis is het weggetje geëgaliseerd. Het geëgaliseerde pad komt uit  op een grasveld en een kleine, oude en verwaarloosde boomgaard van amandelbomen. Voorbij het grasveld wordt het een rotspad.

 

Als de oude kerk van San Mauro in zicht komt, eindigt het rotspad en volgen we een zandpad dat dwars door de aardappelvelden en pas aangeplante avocadovelden voert. Avocado’s zijn hip en ‘duurzaam’ op het moment, dus op het eiland worden overal avocadovelden ingeplant. De vruchten leveren een goede prijs op. We doen maar elf foto’s vandaag, dus ik kan niet alles laten zien..

 

 

Via de aardappels komen we aan bij onze ‘eigen’ Barranco de Ánimas. Onze boomgaard grenst aan deze kloof en een deel van ons terrein ligt ín deze kloof. De barranco doorkruisen we via een rotsig pad dat bezaaid ligt met dennenappels en dennennaalden.

 

Als we de Barranco de Ánimas zijn overgestoken, komen we uit op het asfalt van de Camino de Pinto.

 

 

Op de laatste foto zie je onze sinaasappelboomgaard links van de weg liggen. Je ziet het witte schuurtje dat in de loop van dit jaar moet worden uitgebouwd tot het grote huis op ons kavel, de villa.

We bereiken onze finca via deze weg, ‘onderlangs’, dus niet vanuit het dorp maar vanaf de oceaankant. Geweldig om hier te lopen! Deze foto’s zijn van vorige week dinsdag, onze eerste dag hier op het eiland. We werden erg blij van deze wandeling.

2 gedachten over “Te Voet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven