De branding bij La Fayana

Op enkele honderden kilometers ten noorden van La Palma raasde een bijna-orkaan van west naar oost, op de dag dat wij aankwamen op het eiland, in november. We hadden tijd te overbruggen tussen onze aankomst en de vroegste incheckmogelijkheid in ons vakantiehuis in Puntagorda. We besloten naar de hoge golven te gaan kijken bij La Fayana. Michel was met ons mee.

 

La Fayana ligt op de noordoostkust van La Palma. Het is een klein complexje dat bestaat uit een in het vulkaanlava uitgehakt natuur-zee-zwembad, een restaurant waar je lekker kunt eten en enkele vakantie-appartementen. Vanaf de LP1 daal je af over een smalle steile weg, dwars door een landschap van onbedekte banananenplantages om er te komen. Het terras van La Fayana is bij mooi weer een fantastische plek om iets te eten, iets te drinken en naar de alom aanwezige branding te kijken en te luisteren.

Tijd om te eten, hadden we niet vandaag. Maar als tussenstop was La Fayana zeker de moeite waard.

 

Iets later en iets verderop langs de LP1, op weg naar het noordwesten waar Puntagorda ligt, maakten we op een uitzichtpunt nog deze foto’s. Het noorden van La Palma is heel anders dan de rest van het eiland. Leger. Woester. Groener. Een reisbestemming op zich, als je van dit soort landschappen houdt.

 

Hieronder een filmpje van de branding bij La Fayana, als het ergens in de verte stormt. Zoals het gaat als je filmpjes wil maken maar niet de hele dag de tijd hebt, miste ik de hoogste golven. Maar je krijgt toch een indruk van wat we zagen. Het was er mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven