Moonwalk

We hadden allebei last van  iets dat op een jetlag leek. Om half zes ’s ochtends waren we klaar wakker, aan het begin van onze eerste dag op La Palma. We besloten in de ochtendschemering van ons vakantiehuis in Puntagorda naar onze finca te lopen.

 

Het was volle maan. Samen met het eerste licht van de ochtend, aan de westkant van La Palma is dat rond half acht in deze tijd van het jaar, was er precies genoeg zicht om zonder vallen en struikelen af te dalen over de kleine keistenen paadjes.

 

We klommen in het schemerlicht in en uit de barranco van San Mauro en daarna in en uit onze ‘eigen’ barranco van ‘Las Ánimas’. Om acht uur ’s ochtends zagen we voor het eerst de maan onder gaan boven de drie pinos van onze finca.  Het was overal muisstil. Ver weg in de oceaan zagen we het licht van de opkomende zon langzaam van over de bergtoppen van het eiland het zeewater verlichten, terwijl het om ons heen nog donker was. Het invallende zonlicht deed de volle maan langzaam verbleken, nog voor hij onder ging achter de horizon in het westen.  Een prachtig moment.

1 gedachte over “Moonwalk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven