Hemos comprado una Lámpara

Ja, dit soort volzinnen komt er  alvast maar mooi uit in het Spaans! Het wordt nog wel wat tussen Duo Lingo en mij 🙂 . Eigenlijk hebben we niet één lamp gekocht, maar zeven, of nee misschien wel tien!

 

Ruud en ik houden alle2 van art deco. In Venlo kennen we een grote lampenwinkel met een enorm assortiment lampen in die stijl op voorraad. Jaren geleden kochten we hier al eens drie plafonières. Die plafonières doen het echter niet zo goed op het schuine plafond van een Canarisch dak. Daarom terug naar de winkel om te kijken of we voor dit probleem een oplossing konden vinden.

Dat lukte. Voor onze drie plafondlampen vonden en kochten we een metalen standaard, waarmee we ze kunnen ombouwen tot grote staande lampen voor op een van die leuke teak houten kasten die we eerder kochten op Marktplaats. Model Hardenberg of Model Best of zo, is het plan. Een voorbeeld van zo’n lamp zie je op de bovenste foto. De lamp draaide gisteren proef in onze garage, op het aldaar geparkeerde model Best. We kochten er een vierde lamp van die soort bij. Twee lampen voor op elke kast.

Daarnaast kochten we zes kleinere wandcilinderlampen die aan de muur moeten hangen en langs de muur in een lichtkolom naar boven en in een lichtkolom naar beneden schijnen, hetgeen een heel mooi effect geeft. Alles voor in het grote huis op onze finca. Daar gaat het vast heel art deco worden in de toekomst. Een afbeelding van zo’n cilinderlamp zie je op de tweede foto, beetje uitvergroot.

 

Ook interesse in dit soort lampen? Haddon Hall in Venlo is een pracht van een zaak, met super vriendelijke en gastvrije eigenaren. Als je tien lampen / voetstukken koopt, krijg je er koffie met vlaai en een gezellig praatje bij, maar vast ook al wel als je er maar één koopt. Ik vond het daarbij erg leuk om in de enorme winkel rond te lopen en al het moois dat daar stond opgesteld te bekijken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven