Rondstruinen op Maandagmiddag

Op een maandagmiddag in maart maakten Ruud en ik een wandelingetje in Puntagorda. We begonnen en eindigden op de parkeerplaats van de cementerio, de begraafplaats van het dorp die even buiten de bebouwde kom ligt, in de richting van de oceaan.

 

Ons oorspronkelijke plan was om van hieruit af te dalen naar de puerto, het haventje van het dorp. Maar die afdaling, en vooral de klim nadien, was ons toch wat te heftig. We zouden dan toch al  gauw zo’n vijf honderd meter moeten klimmen op de terugweg en daar kregen we gaandeweg steeds minder zin in.  We besloten daarom met de wandelapp van Ruud de officiële wandelroutes te vergeten en gewoon wat rond te dwalen.

 

We klommen vanaf de cementerio naar de hoger gelegen Pista del Canal. Vanaf dit wandelpad daalden we over kleine kruipdoorsluipdoorweggetjes (wandelapp!) de steile helling af tot aan de Caminol del Puerto, de asfaltweg die vanuit het dorp naar het haventje leidt.

 

Na een pauze op een uitzichtspunt langs deze weg, liepen we over het asfalt terug naar de begraafplaats. Er is op deze weg bijna geen verkeer en de klim van de bochtige weg is heel geleidelijk. Een fijne weg kortom om te klimmen. Een mooie weg bovendien, qua uitzicht over de zee en het land.

 

Al met al deden we zo’n drie-en-een-half-uur over het wandelingetje. Vrijwel in de ‘achtertuin’  van onze finca. Ik kan niet wachten om hier straks af en toe gewoon een middag of een ochtend te ‘verspillen’ omdat ik er zin in heb, en omdat het kan.

Rondstruinen op maandagmiddag  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven