Barranco de las Ánimas

Dit is een foto van ‘onze’ helling op een zomers moment.

 

‘Onze Helling’ ligt aan de overkant van de Camino de Pinto. Het gaat om het stuk van de Barranco de las Ánimas dat in het verlengde ligt van ons kavel tot aan de (droge) beekbedding op de bodem van de barranco. Het hoogteverschil van top naar bodem bedraagt enkele tientallen meters.

 

Barranco de las Ánimas betekent in het Nederlands zoiets als Kloof van de Zielen. Iets verderop, het weggetje onder ons kavel, ligt de Camino de la Capilla, het Pad van de Kapel. We moeten nog uitvinden hoe deze namen ontstaan zijn.

Het stukje grond is in elk geval een mooi verscholen plekje, pal aan de weg, maar zonder dat je vanaf de weg ‘inkijk’ hebt. Er loopt een doodlopend paadje, dat Ruud en ik het Geheime Weggetje noemen. Helemaal aan het eind van het pad ligt een wasmachine te wachten op het einde der tijden. Als ik nog negen was, zou ik er een boomhut bouwen…

2 gedachten over “Barranco de las Ánimas”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven