Van Tijarafe naar Torre del Time

Vanuit onze gehuurde ‘bovenetage’, gelegen even boven het centrum van Tijarafe,  liepen we bergopwaarts het dorp uit. Onze bestemming lag iets meer dan acht kilometer verderop: de Torre del Time. De Torre del Time is een brandtoren bij een mooi uitzichtpunt over de Caldeira de Taburiente en Los Llanos. Je kunt deze wandeling beginnen op het plein voor de kerk van Tijarafe. Het eerste stuk van de wandeling is flink bergopwaarts, dus doe je heanig an, als je slim bent, zoals ze bij ons thuis in Twente zeggen. Je volgt het tempo waarbij je nog genoeg adem hebt om met iemand te kunnen praten. Boven kom je altijd.

 

Eind januari/begin februari is amandelbloesemtijd in het noordwesten van La Palma. Het centrum van de amandelteelt ligt bij Puntagorda en Las Tricias en daar is dus ook de meeste bloesem te vinden. Maar ook in de directe omgeving van Tijarafe staan er genoeg amandelbomen.

 

 

We klommen het dorp uit en vandaar over een lavadijk (in anwb-gidsjes ook wel aangeduid als ‘romantisch muildierpad’) steil om hoog naar de Traviesa wandelroute. Deze route loopt van Zuid naar Noord op hoogte tussen de Torre del Time en (ver weg) de onvermijdelijke Roque de los Muchachos. Wij vonden de brandtoren ver genoeg en maakten een mooie boswandeling in de zon, in zuidelijke richting.

 

 

Vanuit het bos kwamen we terecht in een klein wijngebied. In februari zijn wijnvelden nog kaal en bruin. Zomer’s en in de herfst moet het hier prachtig zijn. Het uitzichtpunt bij de Torre was een prachtige plek om op een bankje van de zon te genieten. Midden februari, temperatuur van rond de twintig graden. Je kunt het slechter treffen.

 

 

De weg terug naar Tijarafe was een lekkere kuierweg. Fijn naar beneden, geen geklim meer.  De bloesembomen waren prachtig, het voorjaar is begonnen. In Nederland vroor het overdag. Maar we waren niet in Nederland 🙂

Van Tijarafe naar Torre del Time  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

1 gedachte over “Van Tijarafe naar Torre del Time”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven