Het Plan (8) – Meubels

Het is de bedoeling dat onze casa’s straks van binnen comfortabel en praktisch zijn ingericht, met buiten een beschut terras-met-super-uitzicht-over-de-oceaan en een klein zwembad-op-loopafstand met een zonneterras. Tussen de sinaasappels, natuurlijk.

 

Hoewel we nog geen idee hebben of ons voorlopige ontwerp voor de huisjes technisch haalbaar en centjes-technisch betaalbaar is, wisten Ruud en ik in de afgelopen kerstvakantie niets beters te doen dan alvast de auto te pakken en naar de Ikea in Hengelo te rijden om te checken hoeveel het kost om zo’n huisje van binnen in te richten.

 

Het keukenblok komt er ongeveer uit te zien als de foto links-boven. Daar zijn Ruud en ik wel zo’n beetje uit, gegeven het feit dat de keuken van Ikea moet komen, betaalbaar moet blijven en eenvoudig te installeren moet zijn (want dat gaan we namelijk zelf doen). We twijfelen nog of de stenen vloertegels  zwart (zoals op het plaatje)  of rood-bruin moet zijn. Ma, zeg eens,  wat vind jij ervan? 🙂

Op marktplaats hebben we gezien dat half Nederland momenteel de teak houten meubels voor een klein prijsje van de hand doet. Teak is kennelijk uit de mode. Aangezien wij dit soort meubels mooi vinden,  zullen we vanuit NL zeer waarschijnlijk een aantal marktplaats-teak-houten-kasten in de container gaan proppen. Ook voor ons eigen huis. De bank is een driezitter, met een voetenbank.  Boven de kast komt de verplichte tv aan de muur.

 

Het is nog maar een begin; ik denk dat we nog wel tips gaan krijgen van een aantal ‘deskundigen’ uit onze omgeving.  Ruud en ik moeten er trouwens nog achter komen of en waar er op La Palma goedkope, maar mooie, tweede hands meubels te vinden zijn, die het Ikea-gehalte van onze inrichting wat naar beneden kunnen brengen. Ruud vindt het leuk om oude meubels op te knappen en heeft er ook de handigheid voor.

Het zal mij benieuwen hoe de interieurfoto’s van de huisjes, als ze ooit ‘af’ zijn, zich verhoudt tot deze eerste selectie.

 

 

De gehaktballetjes waren weer geweldig in Hengelo. Zouden ze die in het IKEA-Afhaalpunt op La Palma ook serveren? Het zou toch wel heel erg jammer zijn als dit Zweedse Culinaire Hoogtepunt op het eiland ontbreekt. Met de McDonalds-dichtheid  is het immers ook al treurig gesteld. (de Mc heeft slechts 1 vestiging op het hele eiland, EEN!) Het leed van ontbrekende gehaktballetjes zou daarom niet goed te dragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven