Cruz de la Reina

Een van de wandelingen van het wandelnetwerk dat door de gemeente Puntagorda is uitgezet en bewegwijzerd voert naar de Mirador Cruz de la Reina. In mei 2013 maakten  we onderstaande foto’s. Met behulp van de MapOut-app liepen wij naar dit uitzichtpunt vanuit het vakantiehuis El Polear aan de Pista del Canal, waar we toen verbleven.

 

Op weg naar het kruis van de koningin loop je door het landbouwgebied dat  westelijk van Puntagorda tussen het dorp en de oceaan ligt. Ik schreef hier al eerder over. Ook onze eigen finca ligt in dit gebied. In mei is alles er nog fris en groen, zoals je ziet.

 

Zoals elke wandeling op La Palma dien je ook tijdens deze wandeling een paar honderd meter hoogteverschil te overbruggen. Je loopt echter over asfaltweggetjes en gravelpaden, je hoeft dus niet te klauteren. Op het eindpunt van de wandeling loop je over uitgehakte traptreden naar twee aangelegde uitzichtpunten. Hier heb je een prachtig uitzicht over de oceaan. Je  kunt negen van de tien keer in volstrekte eenzaamheid van dit uitzicht genieten. Daarna moet je weer terug en begint de klim.

 

Ik verheug me erop dat ik in de hopelijk nabije toekomst vanuit mijn eigen huis ‘ff’ naar het kruis kan lopen, als ik zin heb. Ik schat dat de wandeling heen-en-terug ruim 2 1/2 uur in beslag neemt vanaf onze finca. Lopen in de ‘achtertuin’ dus. Een geweldig idee om naar uit te zien.

Overigens: voor avontuurlijk ingestelde wandelaars kan het verleidelijk zijn om voorbij het Kruis nog verder naar beneden te klauteren om bij de oceaan te komen. Niet doen. Levensgevaarlijk volgens Miguel, onze bovenbuurman. En ik denk dat hij gelijk heeft. Daar komen ongelukken van.

Cruz de la Reina  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven