Puinhoop

Ik had al wel een paar keer in een bijzin beschreven dat we onze finca in behoorlijk verwaarloosde toestand hebben gekocht. Maar dat had ik nog niet laten zien. Tot nu toe toonde ik uitsluitend idyllische foto’s van onze finca. Die zijn natuurlijk ook het leukst om te laten zien. Maar ook DIT is onze finca, zoals het nu is…  Het is een grote puinhoop.

 

Er is veel werk aan de winkel. Veel bomen zijn ziek of verdroogd. Overal ligt vuil en afvalhout.

 

Via de verkoper hebben we kennis gemaakt met Kakien. Kakien woont in het dorp en zal voor ons de komende maanden aan het werk gaan om een begin te maken met het hoognodige onderhoud. Hij zal de bomen gaan snoeien, waar dit nodig is. Ook zal hij met de nodige bestrijdingsmiddelen alle ongedierten en schimmels die een groot deel van de bomen hebben aangetast te lijf gaan. En de grond zal weer eens water krijgen, als het niet genoeg mocht gaan regenen in de komende weken. Van verschillende mensen die het kunnen weten, hebben we begrepen dat de bomen wel weer zullen herstellen. Wij hebben geen idee nog, dus we gaan het zien. Voor ons is het heel handig dat Kakien met een Nederlandse vrouw getrouwd is. Dat praat net iets gemakkelijker. We zullen zien hoe alles er in februari bij ligt…

 

Kakien vertelde dat hij vroeger ook in deze boomgaard heeft gewerkt. Hij heeft nog meegeholpen om de waterleidingen aan te leggen. Hij vond het niet leuk om te zien hoe alles er na al die jaren nu bij stond.

Ik hoop maar dat we over een paar jaar met voldoening naar deze foto’s terug kunnen kijken en dan op opgewekte toon herinneringen kunnen ophalen en  aan elkaar zullen vertellen wat voor een puinhoop we aantroffen toen we de finca kochten, en hoeveel mooier alles sindsdien is geworden…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven