Sleutels

Dit zijn ze. Onze sleutels. De sleutels van de cuarto de apero op onze finca. Sinds gisteren.

 

De dag begon met een sessie bij wederom Javier van de Caixa Bank. Weer zo’n twintig handtekeningen, nu in twee uur tijd, dus dat was wat haasten. Deze keer waren onze krabbels goed voor het verkrijgen van een lening en een bankcheque. Ook nu waren er  computerproblemen. Maar Javier kon er wel om lachen. En wij eigenlijk ook wel. Zo veel leuker en gezelliger in vergelijking met het chagrijnige kantoor van de ING aan de Wierdensestraat in Almelo.  La Palma is gewoon leuk!

Daarna met Javier naar de notaris in Los Llanos. Ook bij de notaris hebben we veel, heel veel handtekeningen mogen zetten. Vervolgens mochten we onze bankcheque ten overstaan van makelaars en notaris overhandigen aan de verkoper,  die het  papiertje minzaam in ontvangst nam. Met een pokerface. Hij heeft een goeie prijs gemaakt. Maar ach. Het was alleen een beetje jammer dat niemand eraan gedacht had om de sleutels mee te nemen van de cuarto de apero op ons kavel, zodat we eerlijk konden ruilen.

Die sleutels kregen we op woensdagavond alsnog overhandigd van de verkoper. Hij heeft ons uitgebreid rondgeleid. We kwamen erachter dat de stroomaansluiting in het kleine betonschuurtje het toch doet (kwestie van hoofdschakelaar). Ook kregen we een eerste uitleg (in het Spaans) over hoe de beregeninginstallatie op de finca werkt. Dit doen we nog een keer over, met een tolk 🙂 Voor ons was het een prettige verrassing om te horen dat er vlakbij de apero een aansluiting is op het gemeentelijke drinkwaternetwerk. Dit scheelt ons straks een hoop geld en gedoe. En we kwamen erachter dat er eigenlijk toch wel heel veel verschillende soorten fruitbomen op ons kavel staan.

De verkoper is zo vriendelijk om het onderhoud van de finca nog een paar maanden voor zijn rekening te nemen. Ook zal hij ons in contact brengen met iemand die dit daarna tegen betaling voor ons wil doen, totdat we zelf op het eiland komen wonen. Al met al een geweldige dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven