Pico de la Cruz & Pico de la Nieve

We wandelen vaak over de rand van de Caldeira de Taburiente, de grote krater in het brede, noordelijke stuk van het eiland. Zo’n wandeling kan je licht of zwaar maken, waar je zin in hebt. Je kunt beginnen op de Roque de los Muchachos en dan eindeloos doorwandelen tot dat je uitkomt op de Cumbre Nueva. Dan moet je daar vervolgens wel afdalen bij Pino de la Virgen en van daaruit een taxi regelen. Of overnachten in een van de twee hutten die je daar kunt huren. Of teruglopen. Maar dat is een pokke-eind.

Je kunt beginnen onderaan de helling en vanaf de LP1 naar boven klimmen naar een van de toppen. Bijvoorbeeld vanaf Roque del Faro. Het is de grote wens van Ruud om die route een keer te doen. Voor de sport. We gaan het ook vast nog een keer doen. Maar. Het is er nog niet van gekomen. Zo steil…

 

Wij parkeerden in augustus 2014  onze auto langs de LP4. Dat is de weg die naar de sterrenwachten leidt, en vervolgens vlak langs de kraterrand scheert. Langs deze weg is een ’trailhead’ van een wandelroute die direct (klimmetje van niks) naar de Pico de la Cruz leidt. Vervolgens wandelden we over een bijna vlak parcours (voor La Palma-begrippen dan)  naar de Pico de la Nieve.

 

Op deze wandeling kan je geweldig ver kijken. Over de oceaan en over het eiland. In alle richtingen. Ver weg op zee zie je de vulkaankegel van de Teide boven de wolken uit steken. Bij helder weer kan je het hele eiland Tenerife zien liggen. Je loopt er recht op af.

 

Als het beneden weertechnisch wat minder is, is het op deze plek vaak heel mooi. Je wandelt boven de wolken. Als het beneden te warm is, is het hier op 2.200m  hoogte meestal nog redelijk aangenaam. Ruud en ik hebben beiden wel zonnebrand factor VEEL nodig. Door de hoogte brandt je huid weg. Ook als je, zoals ik, normaal gesproken behoorlijk goed tegen zonnestralen bestand bent. Uitkijken dus.

 

Je loopt een lijnwandeling. Je moet dus op enig moment omkeren en weer terug lopen. Wij wandelen altijd te ver door, voorbij de Pico de la Nieve. Omdat het daar zo mooi is. Maar de weg terug, als het warm is, valt eerlijk gezegd altijd een beetje tegen…

 

De trailhead naar de Pico de la Cruz ligt op ongeveer 50 minuten rijden vanaf Puntagorda. Je volgt de LP1 totdat je bij Hoya Grande rechts de afslag naar de LP113 tegenkomt. Deze weg leidt je naar de Roque de los Muchachos en vervolgens naar het beginpunt van onze wandeling. De vijftig reisminuten worden niet veroorzaakt door de hemelsbrede afstand, maar doordat de weg voorbij Hoya Grande een en al haarspeldbocht is. Wel een mooie weg.

Pico de la Cruz - Pico de la Nieve  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven