Wandeling Puntagorda

We vinden het geweldig om op een niet al te warme dag gewoon wat rond te struinen door de velden die ‘onder’ Puntagorda, tussen het dorp en de oceaan liggen. Het gebiedje is een mengeling van landbouwgrond op z’n Palmees, dus kleinschalig, en natuurgrond waarmee niets gebeurt. Een wirwar van smalle asfaltweggetjes en onverharde paden maakt dat je er lekker kunt wandelen.

In het gebied zijn een aantal wandelroutes uitgezet. Zoals overal op het eiland worden deze routes goed aangegeven. Verdwalen is moeilijk.

Deze wandeling maakten we in mei 2015. We begonnen aan de voet van de Matos en liepen vanaf dit punt naar het uitzichtpunt bij de Drakenboom, een van de toeristische ‘highlights’ van het dorp. Die highlights zijn bescheiden van karakter, maar dat spreekt ons juist aan. Als je echt veel tijd hebt, zou je ook kunnen beginnen bij de Mercadillo en zet je daar de auto neer. Je maakt dan wel een tocht van heen en terug ongeveer 20km.

 

Zonder het toen nog te weten liepen we langs ons toekomstige kavel. In het fotoblok hierboven, middelste rij foto links, zie je het schuurtje-met-monument-status dat juist onder ons kavel gelegen is. Het weggetje op de foto is de Camino de Pinto, waaraan ons kavel ligt. We begonnen toen net een idee te krijgen dat we hier wel zouden willen gaan wonen, misschien. Ik herinner me nog dat ik tegen Ruud zei dat ik zo’n schuurtje wel zou willen verbouwen. Ruud’s antwoord was: ‘waar begin je aan?’. Moet je weten wat we ons nu, twee jaar later, aanhalen. Het kan verkeren.

 

De wandeling gaat langs akkers en door kleine barranco’s. Je loopt een klein stukje door een dennenbos en volgt een stukje van de Pista del Canal, waarover ik gisteren schreef.

 

Vanaf deze pista moet je het laatste stuk flink omhoog klimmen langs een best wel steil pad om uit te komen bij het uitzichtspunt met de de drakenboom. Soms moet je even klauteren. Maar het wordt nooit ‘onverantwoord’ eng.

 

Van ‘Drago’ kan je de zelfde weg terug lopen (en die ziet er dan echt heel anders uit, de richting doet ertoe) of langs asfaltweggetjes via het buurtschap El Roque naar de kern van het dorp Puntagorda lopen. Bij de drakenboom zou je ook de bus naar Puntagorda kunnen nemen.  Die bus rijdt echter maar 1x per uur, dus je moet dan wat mazzel hebben met de aankomstijd of geduld hebben. En let op: tussen 15u en 16u rijdt de bus niet…

Al met al een flinke wandeling. Als je rustig aan doet en veel foto’s maakt genoeg voor een mooie dag.

Wandeling Puntagorda  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven