Het Plan (4)

In de afgelopen week is er een nieuwe versie van Het Plan ontstaan. De nieuwe versie wijkt op twee belangrijke punten af van het oude plan; We hebben het idee laten varen om op de mooiste plek van het kavel, bij de pajero, ons eigen huis te bouwen. Ons huis komt nu te staan op het achterste stuk van het kavel, voorbij de betonweg, op het hoogste terras. De pajero hopen we tegen relatief geringe kosten om te kunnen bouwen tot een van de casas rurales.

Daarnaast hebben we het idee achter ons gelaten dat elk vakantiehuis vanaf het terras een vrij uitzicht op de oceaan moet hebben. We plannen nu twee vakantiehuizen op de ‘onderste etage’.  Dit betekent dat met name het huis linksonder weinig zicht heeft op de ocaaan. Vanuit het huis middenonder kan je door de bomen heen de oceaan nog zien. Voor beide huizen maken we een compenserende gazebo, op plekken waar het uitzicht op de oceaan en de zonsondergangen wel goed te zien is.

 

Hierboven zie je de geplande indeling van het terrein, bezien vanuit de richting van de oceaan. Het  huis linksboven wordt ons woonhuis. Het huis rechtsboven wordt omgebouwd vanuit de bestaande pajero. In het model worden de terrassen afgebakend door muren; in het echt liggen er taluds tussen de terrassen. Minder strak en meer ruimte vergend. Maar we hebben waarschijnlijk geen geld om overal ‘strakke’ terrassen aan te laten leggen. De losstaande bomen links en rechts van het kavel en op het kavel erboven, staan er al. Dit geldt ook voor de sinaasappelbomen. In het model zijn de bomen op het kavel onder ons ongeveer 6 meter hoog. In werkelijkheid staan er een paar bomen op dit kavel die hoger zijn.

 

Bovenstaand plaatje laat het kavel zien vanaf de richting van de Camino de Pinto. Als je op deze weg loopt kan je overigens bijna niets van het kavel zien. De terrassen liggen hoger dan de weg.

 

Bovenstaand plaatje laat het terrein zien vanaf de noordwesthoek, ter hoogte van de ingang van het terrein via de Camino de la Capilla.

We hebben de financiering voor de bouw van drie van de vier huisjes zo goed als rond. Maar we blijven voorzichtig; de financiering is pas ECHT rond als het geld op de bankrekening van onze SL staat… Onze planning is om de kooptransactie in de loop van november af te ronden. Daarna kunnen we beginnen met het ontwikkelen van het proyecto samen met een architect en het aanvragen van de benodigde vergunningen. We hopen direct na de zomer van volgend jaar te kunnen beginnen met de bouw. Zoals het er nu voor staat gaan we dan ook  alvast verhuizen naar een huurwoning op het eiland. Mits ons huis in NL dan verkocht is en mits de kosten van het project ongeveer overeenkomen met ons huidige geplande budget. Als dit niet het geval is, blijven we langer in Nederland om verder te sparen.

 

Dit is een satellietfoto van ons perceel. Gisteren bekeken. Ik zag tot mijn ‘schrik’ dat onze bovenbuurman op Google de vermelding ‘casas turisticas’ heeft gekregen. Dit was eerder nog niet het geval. Schrik, omdat het bestemmingsplan voorziet in een beperkt aantal (11) toegestane toeristische bedden. Wij hebben er zes tot acht nodig. Het zou kunnen zijn dat bovenbuurman nu een deel van onze geplande bedden opsouppeert. Dit zou toch wel een probleem zijn…  We laten het uitzoeken. En zo is het altijd wat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven