La Traviesa in mei

Op de berghellingen boven de dorpen Puntagorda en Tijarafe ligt het wijngebied van La Traviesa. Hier wordt de wijn met diezelfde naam verbouwd. Een van mijn favoriete wandelingen loopt door dit gebied. Het is een korte wandeling van nog geen drie uur. Je loopt door wijnvelden en dennenbossen, afwisselend over stille asfaltweggetjes en bospaden. De wandeling wordt bewegwijzerd onder de naam ‘Camino de las Fuentes’.  Onderweg kom je inderdaad een (vrij onbeduidend) bronnetje tegen.

 

Toen we nog in Beuningen, bij Nijmegen woonden, lang geleden, was er de Waaldijk. Over de Waaldijk kon je wandelen langs de Waal en de uiterwaarden. Recht toe recht aan, altijd de zelfde weg. Van Weurt tot aan de brug bij Ewijk, en dan weer terug, of het dorp Beuningen in door de weilanden. Ruud en ik liepen hier vaak, ik liep er ook regelmatig alleen met de honden. Altijd dezelfde weg. Maar tegelijkertijd nooit dezelfde weg. Elke keer zag je er andere dingen. Elke keer maakte het weer of het seizoen dat alles er anders uitzag. Zo is het voor mij ook met deze wandeling. In de winter, als de wijnranken kaal zijn, is het hier mooi, maar weer anders als op de foto’s hier. En in oktober, als de druiven rijp zijn, is het hier ook mooi.

 

Het startpunt van de wandeling ligt aan de Camino de la Rosa, op het punt dat je niet meer verder omhoog kunt. De borden wijzen de weg. Een app met daarop het wandelroutenetwerk van La Palma helpt om de weg nog gemakkelijker te vinden.

La Traviesa  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven