Geen EEN maar TWEE!

Even voorstellen. Vanaf zaterdag 30 september onze nieuwe huisgenoten… Speciaal ingevlogen vanuit Duitsland… Völlig unverantwortlich, maar soms moet je gewoon je hart volgen… Maak kennis met…

Sanne…

 

… en Auke

 

Sanne en Auke zijn twee rasechte Grote Münsterlanderpups, zonder de papieren die daarbij horen. Dat scheelt weer in de prijs… Als alles goed gaat en volgens verwachting verloopt, gaan zij WEL met ons mee naar La Palma, over een tijdje. Ze zijn nu zeven weken oud.

Waarom twee? Omdat Auke ‘over’ was. En Teunis helemaal voor hem viel, nog voor hij wist dat het beestje ‘over’ was. Verstandig? Nee! 1 pup alleen opvoeden is al een crime, dus 2 pups tegelijkertijd komt neer op het verzoeken van de goden. En pups van de Grote Münsterlander zijn niet de meest gemakkelijke leerlingetjes in het begin. Weten we nog.

Maar. Beike kan niet door EEN andere hond vervangen worden. We zouden steeds gaan vergelijken en Beike zou het altijd winnen. Niet leuk voor de vervanger. Niet leuk voor ons. Geen goed gevoel. Sanne en Auke zullen ons uit onze vaste patronen losrukken door met z’n tweeën te zijn. Dat helpt.

En. Nu is het nog mogelijk om Nederlandse (uhm west-europese) pups in ons leven te introduceren. Als we straks of La Palma wonen, gaat dat niet meer.  De hondensoorten die inheems zijn op het isla verde, vinden we minder leuk. Daarom is DIT het moment.

Onze Fenna, Drentse Patrijs, ruim acht jaar oud, zal niet weten wat haar overkomt. Maar ach, zeg nou zelf. Drie honden op een sinaasappelfinca van 10.000 m2, dat past toch best?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven