Nog een winterwandeling

Afgelopen januari waren we we een week op La Palma om samen met de aankoopmakelaar een aantal kavels te bekijken, waaronder Het Kavel. We maakten dit wandelingetje op een zondagmiddag. Startpunt: de cementerio van Puntagorda (onder het waterbasin).  Het werd warm onderweg. Zo’n 22/23 graden Celcius. In januari. Zo fijn…

 

We maakten deze wandeling door rond te dwalen met een app op de ‘wandelfoon’ van Ruud. Ruud heeft een stokoude iphone, waarop nu alleen deze app nog draait. MapOut. De app is een aanrader. We hopten van gele route naar gele route en maakten zo een lus van een kleine 2 1/2 uur lang.

 

Je kunt op La Palma wandelingen maken door tamelijk spectaculaire landschappen. Die wandelingen zijn geweldig, zeker als je ze voor het eerst loopt. Maar van alle weggetjes rond Puntagorda krijgen we maar niet genoeg. Het zijn ‘gewone’ weggetjes in een ‘gewoon’ landschap. Maar alles is zo anders en zo mooi en zo landelijk dat ik er iedere keer als ik er loop weer blij van word. Ik hoop dat dit zo blijft, als we eenmaal zijn verhuisd. Ik denk van wel…

 

We zijn van plan om onze casas uit te rusten met een ‘wandelfoon’ met uitgebreide instructie, voor gasten die naar het eiland komen om te wandelen. Hoewel er op het eiland, en ook rond Puntagorda, een zeer uitgebreid wandelnetwerk is, met goede bewegwijzering, loopt het veel lekkerder als je vantevoren kunt zien waar je naar toe gaat en waar je precies bent op de route. Dat kan met MapOut, en daarop het wandelnetwerk van La Palma gedownload, of een soortgelijke app. En routes hoppen of gewoon maar wat langs weggetjes lopen op een plek die je totaal niet kent, zonder dat je kunt verdwalen,  is toch het leukste dat er is, toch?

Op de foto hieronder ligt Het Kavel achter het zand links van het midden. Je kunt net het dak van het huis van onze ‘bovenbuurman’ zien. Onze toekomstige finca ligt verscholen achter de dennenbomen.

Nog een winterwandeling  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven