Roque de los Muchachos

 

Inmiddels heb ik kunnen achterhalen wat we precies deden tijdens onze vakantie in 2009, onder nummer ‘2’ van het lijstje. Vergeet Torre del Time. We maakten een wandeling over de noordelijke, hoge, rand van de Caldeira de Taburiente, de grote krater in het noordelijke hart van La Palma.

 

We liepen van de Pico de la Cruz, langs de rand, naar de Roque de los Muchachos. En weer terug, denk ik. Een hele mooie wandeling is dat. Echt overweldigend als je dit voor de eerste keer doet. Zonnebrand mee. Je wandelt op hoogte en de straling van de zon is heftig hier. Je kijkt uit over de oceaan naar alle kanten en over het eiland.

 

De telescopen op het dak van het eiland, 2.400m hoog bij de Roque de los Muchachos, geven aan het toch al weergaloze landschap een extra vervreemdende swing.  Ik had er een geweldige dag, destijds. En later nog wel een paar keer.

Dit beeld, dat een Deense astrofysicus zag op de vroege ochtend van 27 mei 2009, toen hij zijn telescoop opende,  wordt sindsdien angstvallig geheim gehouden door de autoriteiten, maar nu toch door ons gepubliceerd. Men vermoedt dat dit de eerste beeldopname is van  een bezoeker van Rigel 3.

 

De bezoeker is enkele dagen later door diverse personen gezien nabij de Teneguia vulkaan, in het uiterste zuiden van het eiland, zo heeft men kunnen reconstrueren aan de hand van foto’s van toeristen. Daarna is het fenomeen, voor zover wij hebben kunnen nagaan, niet meer waargenomen.

NO NAMED GPX  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) (m)
No elevation data
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven