Langs de Noordkust

Een mooie wandeling begint op het plein voor de kerk van Santo Domingo, ook wel bekend als Garafia. Garafia ligt aan de noordkust van het eiland op ruim een half uur rijden van Puntagorda.

 

De wandeling voert je het dorpje uit naar het oosten. Je loopt evenwijdig aan de steile kust, barranco in, barranco uit. Bij elke barranco moet je ongeveer 150-250m hoogteverschil overbruggen. Dat is best te doen, voor de gemiddelde wandelaar, mits je niet op teenslippers gaat lopen. Alleen, als het erg heet is, wordt het zwaar. Tegelijkertijd is deze wandeling op z’n mooist op een zonnige dag in het noorden van het eiland. Dan moet de wind uit het zuiden komen, wat meestal niet het geval is… Zoek dus een goede dag uit.

 

De wandeling is een eenrichtingwandeling. Je moet dezelfde weg weer terug lopen. Het grote voordeel hiervan is dat je om deze reden gemakkelijk zelf kunt bepalen hoeveel barranco’s je ‘doet’. Johan Cruyff had hier een beroemde oneliner voor.

 

Onderweg loop je door niemandsland. Je komt langs drakenbomen, half vergane asfaltweggetjes, geiten, aloe vera’s en af en toe een eenzame boerderij.

Ruud en ik hebben het officiële eindpunt  van de wandeling nog nooit gehaald. Na de derde barranco keren we meestal weer terug. In Garafia is heel vaak een barretje open, vlakbij het kerkplein. Maar soms ook niet…  Hou hier dus rekening mee.

 

En dit is het eindpunt als je weer terug bent bij de kerk. Ruud rust uit van onderdeel 2 van het lijstje uit 2009. Het barretje was toen gesloten.

NO NAMED GPX  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) (m)
No elevation data
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven