Las Briestas – Roque del Faro (en terug)

Mijn lievelingswandeling op La Palma begint bij Las Briestas. Las Briestas is een restaurant op de splitsing van de LP1 (de rondweg om het eiland) en de LP111 (de weg die door het wijnbouwgebied van La Traviesa voert). Even ten noorden van Puntagorda.

 

De wandeling is ongeveer twintig kilometer lang. Ruud en ik doen er (inclusief rustpauzes en een lunch) meestal ruim zeven uur over. Het gaat om een rondwandeling, je komt dus weer bij het beginpunt uit.

 

 

De wandeling is voor La-Palma-begrippen redelijk vlak met alleen wat steile klimmen helemaal op het begin (en eind) en halverwege.

 

Je wandelt afwisselend door naaldbos, door wijngaarden en door of langs boerenland. Onderweg kom je langs een aantal kleine gehuchtjes. Op ongeveer een kwart van de afstand kom je langs een bar, waar je een drankje kunt doen, of iets kunt eten, hoewel het voor dit laatste meestal nog te vroeg zal zijn (El Bailadero). Op de foto hieronder was  El Bailadero gesloten, vanwege een locale feestdag in het noorden van het eiland.

 

Even voor de korte maar erg steile klim halverwege de wandeling, kom je in het gehucht Roque del Faro langs een klein restaurantje waar je op het terras lekker kunt zitten om uit te rusten. Het eten is er prima.  Palmero keuken, dus papas, queso asado en verse salade. Er is ook een vrij uitgebreide dinerkaart, maar daar hebben we nog nooit gebruik van gemaakt.

 

Na Roque del Faro wandel je door een niemandsland. Eerst omhoog en omlaag over brandgangen door het dennebos. Later door de wijngaarden van La Traviesa.

 

Bij ons is het zo dat we pas op het eind van de middag, begin van de avond in het gebied van La Traviesa aankomen. Ik vind het er dan prachtig. Het licht kleurt naar donker oranje. Tussen de wijnvelden staan solitaire grote dennebomen die prachtige lange schaduwen maken.

 

In het meest ideale scenario, na afloop van de wandeling even douchen of in het zwembad en dan een pizza in Flor de Lotus, met ‘moeie’ benen en voeten, maar met een tevreden gevoel.

Las Briestas - Roque del Faro  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven