Vulkaansuitbarsting

Een heel kort berichtje dit keer; later deze week schrijf ik meer. Bijna iedereen heeft inmiddels wel gehoord van de vulkaansuitbarsting op La Palma. In Puntagorda zijn we veilig, hier rommelt de aarde al honderdduizenden jaren niet meer.

Maar in het zuiden van de dichtbebouwde Aridanevallei (dorpjes Las Manchas, Jedey, Todoque, La Laguna) zijn het angstige tijden. De Cumbre Vieja, de vulkaanketen in het zuiden van het eiland, is uitgebarsten, en hoe. De foto uit El Time hieronder spreekt boekdelen: het is serieus mis daar.

 

Je moet er niet aan denken wat de mensen daar kan overkomen, alles weg en begraven onder een metersdikke laag lava…

4 gedachten over “Vulkaansuitbarsting”

 1. Marieke Jongerden

  Hallo Ruud,
  Gelukkig voor jou gebeurt het in het andere gedeelte maar neemt niet weg dat het verschrikkelijk is.
  We volgen alles op de website van Canaria en vanmorgen heel even je vader gesproken.
  Heel veel sterkte van de week en hoop dat het vliegverkeer niet te veel hinder ondervind om terug te keren naar de honden en met het huis alles goed is.
  We hoorden dat het hotel in Porto Naos is ontruimd en alle Nederlanders naar andere hotels zijn gebracht. Zo’n mooi hotel waar we goede herinneringen aan hebben.
  Strekte en groet.

 2. Wat fijn om dit bericht van jullie te lezen! Ik maakte me best zorgen. Dit heeft natuurlijk veel impact op jullie prachtige eiland! Sterkte met alles! Warme groet, Geraldine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven