Leven tussen Hoop en Vrees

Ruud en ik maken een moeilijke tijd door. We maken gebeurtenissen mee  die te heftig voor ons zijn om te verwerken in hapklare blogpostjes. Als gevolg hiervan bleef het al sinds 4 mei stil op dit blog.

Twee weken geleden begon onze zomervakantie. We hadden de vakantie vervroegd, omdat ik me al weken lang erg moe voelde. We dachten dat ik door alle drukte en bouwstress een beetje overwerkt was geraakt.

Op onze eerste vakantiedag maakten we een korte wandeling van een uur of twee, waarbij we niet hoefden te klimmen. Even inkomen op deze manier, was het idee. Zou geen probleem moeten zijn.  Na afloop was ik thuis echter zo volledig total loss, dat we besloten dat het tijd werd om een huisarts te zien. Vanwege de taal, kozen we een Duitse huisarts in El Paso.

De huisarts stelde na een aantal onderzoeken vast dat er vlekjes op mijn lever te zien zijn die kunnen wijzen op een uitgezaaide tumor. Volledige zekerheid hierover kon de man ons niet geven, maar zijn bevindingen waren uiteraard ernstig genoeg om zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren. Donderslag bij heldere hemel. We voelden de hemel op ons nek vallen. Sindsdien is het een grote chaos in ons hoofd.

Ruud en ik zijn in Nederland als ik dit schrijf. Vanaf deze week zal ik nadere diagnostische onderzoeken ondergaan. Over een paar weken weten we waarschijnlijk wat er met mij aan de hand is en welke toekomst er voor ons ligt.

Het is  niet mijn bedoeling dat dit blog vanaf nu het karakter van een ziektegeschiedenis gaat krijgen. We zetten het blog daarom voorlopig in de pauze-stand.

 

De voortgang van ons La Palma Project wankelt en het vervolg is uiterst onzeker. Als we echt slecht nieuws krijgen in de komende weken, zullen we het blog sluiten.  Maar we hopen op beter. We leven nu tussen hoop en vrees.

 

Mede namens Teunis hartelijk bedankt voor jullie reacties, hier en via andere wegen. Een hartelijke groet van ons beiden.

10 gedachten over “Leven tussen Hoop en Vrees”

 1. Marieke jongerden

  Teunis en Ruud,
  Wat een naar en vreselijk bericht en wat leven we met jullie mee, dit is echt niet te bevatten. Van alles op de hoogte gebracht door Liesbeth.
  Wij hopen dat er toch een goed behandelplan komt en wensen jou en Ruud heel veel sterkte en Teun, geef de hoop niet op!
  Dikke kus, Marieke en Henk

 2. Dat er nog maar ontelbaar veel blog posts mogen volgen! Wij willen dat jullie nog heel veel moois samen mogen beleven en dat er nu eindelijk eens een flinke portie geluk op jullie pad mag komen!

 3. Teunis en Ruud, wat een ontzettend naar bericht! Voor jullie beiden heel veel sterkte en kracht gewenst. Ik denk aan jullie!
  Lieve groet!

 4. Wat een ongelooflijke draai aan jullie droom.
  Leven tussen hoop en vrees.
  Wij wensen jullie heel veel moed toe in deze afschuwelijke tijd
  Ook voor jullie ouders.
  Samen zijn jullie sterk.
  Liefs Maarten en Trudy

 5. Teunis en Ruud,
  ik wens jullie veel sterkte de komende tijd! Ik hoop dat het allemaal goed afloopt en jullie verder kunnen met het verwezenlijken van jullie droom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven