Ramen en Deuren

Gisteren kwamen de mannen van het ramen- en deurenbedrijf om in het Eerste Kleine Huis de ramen en deuren te plaatsen. Het Eerste Kleine Huis is vanaf nu een echt huis, zo voelt het. ‘Binnen’ en ‘buiten’ zijn nu definitief van elkaar gescheiden.

Het huisje ziet er nu zó uit. Onder de foto zie je hoe het volgens ons sketchup ontwerp allemaal bedacht was. De schoorsteen die op het sketchup-plaatje nog te zien is, komt overigens te vervallen. Ruud en ik hebben een tijd terug al besloten dat we geen houtkacheltjes in de huisjes plaatsen, maar dat we kiezen voor een vorm van elektrische verwarming. We hebben het helemaal gehad met de haardhoutlucht die hier tussen de huizen hangt op koude dagen. We willen het op ons terrein graag nog enigszins fris houden als er ‘callefacción’ nodig is.

 

Hieronder zie je een vergelijking tussen het sketchup-ontwerp en ‘het echie’ voor wat betreft de voorgevel, de oceaanzijde, van het huisje.

 

Van binnenuit gezien, ziet alles er momenteel zó uit. Achtereenvolgens: keukenraam, slaapkamerdeur, raam boven de zithoek, badkamerraam en deur van de zithoek, met uitzicht op het Cruz-de-Matos als je op de bank zit.

 

De keuken.

 

De zithoek.

 

Dit prachtige bloesemboompje moest ook op de foto. Het staat pal naast het Eerste Kleine Huis. Verderop, in de zomer,  eten we hier perziken van.

 

De ramen en deuren kwamen dus volgens plan. Alle andere zaken die voor deze week op de rol stonden, het schilderen van de binnenmuren en de start van de aanleg van het terras, konden niet door gaan. Jorge moest zich ziek melden vanwege een opspelende blessure in de knieën. Stratenmakerskwaal, vrees ik. Angel kon een week niet werken omdat zijn vrouw voor een operatie moest worden opgenomen voor een operatie in het ziekenhuis in Tenerife, en hij bij haar wilde zijn. We hopen dat alles goed gaat en dat ze snel weer kunnen komen werken. Tegelijkertijd is voor ons al een tijdje alle tijdsdruk weg gevallen. We zien wel wanneer alles afkomt, en we komen er mee weg als we rond december helemaal klaar zullen zijn. Met alles. We gaan er vooralsnog vanuit dat dat gaat lukken. Het Eerste Kleine Huis zal eind maart/begin april klaar zijn. Het zwembad volgt dan in mei of juni. Is het plan. Op dit moment.

Deze week kwam ook het hek rondom het Grote Huis helemaal af. Het toegangshek bij de voordeur van het huis, laatste ontbrekende schakel, werd door Ruud uitgedacht, ontworpen, ingekocht, in elkaar gezet en gemonteerd. Hieronder zie je de trotse ontwerper vanachter zijn ontwerp.

 

Wij vinden het alle2 een cool hekje geworden. Let bijvoorbeeld eens op het sluitingsmechanisme, hieronder in (niet heel erg scherpe) close-up. Door Ruud bedacht, nadat het nergens lukte om passende grendels te vinden.

 

Ruud werkt nog aan een app waarmee Siri of Google Home het hekje kunnen openen voor je. Eergisteren mislukte de pilot, helaas. Het hekje is al wel Sanne-proof. Ze komt er niet doorheen.

 

Voorlopig gaat het hek alleen open met deze applicatie. (En voor alle duidelijkheid:  die hangt áchter het hek).

3 gedachten over “Ramen en Deuren”

  1. Wat prachtig allemaal
    Enne als er een sleutel in het het zit kun je een Nuki slot nemen. Hebben wij op de garagedeur, en de app op de telefoon. Hij opent het slot als je op 5 meter afstand bent en naar 2 min gaat ie weer op slot en op afstand te openen.
    Mss ideetje Grtjs Arjan en Renata

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven