Nog Negen Nachtjes Slapen…

… en dan is het 30 september. In de nacht van 30 september op 1 oktober is er de boxspring van het Grote Huis en slapen wij voor het eerst niet meer in het verschrikkelijke Boeddhahuisbed, waarop we het nu al ruim anderhalf jaar uithouden. Maar voor het zover is, moet er nog steeds veel werk worden verzet…

 

Vorige week is men vooral erg druk geweest met het aanleggen van het terras rondom het huis. Zwaar werk, zo schreef ik al. Het duurde bijna twee weken voordat men afgelopen vrijdag, aan het einde van de dag, overal de fundering en het vlakke beton had liggen.

 

Binnen maakte Diego, de electricien, zijn werk grotendeels af. Behoudens een vergeten stopkontakt en een misverstandje met één van de internetaansluitingen, is de elektra in het Grote Huis helemaal rond. Miguel de schilder werkte alle binnenmuren in het wit. Vandaag en morgen doet Jaime de afwerking.

Afgelopen vrijdag kwam de lang verwachte Ikea-megabestelling dan eindelijk aan op Camino de Pinto 14d.  Bijna compleet. Over onze ervaringen met  Ikea is een boekwerk te vullen. Maar daar beginnen we maar niet aan. We zijn niet bijster enthousiast en zeker geen blije Ikea-family. Alternatieven voor het kopen van ‘hedendaagse huisinrichting’  zijn er echter bijna niet op La Palma, dus je moet wat… Feit is  dat er na elke online  bestelling minstens twee, maar vaker drie bezoekjes aan het afhaalmagazijn aan de andere kant van het eiland nodig zijn, om alles op orde te krijgen. Inmiddels zijn we redelijk bekende gezichten geworden voor de baliemedewerkers van dat magazijn. ‘Hej, daar zijn we weer! We hoefden maar vijf kwartier te rijden om onze bon te komen laten zien en te horen wat er mis is gegaan. En daarna rijden we ook weer vijf kwartier terug’. Lang leve het online tijdperk. Ook Ikea heeft zich aangepast aan de mores op ons zomereiland. Niks gaat vanzelf, en zeker niet online. We wennen er aan.

 

Met het Grote Huis vol dozen en een ernstig slinkend to-do-lijstje voor de mannen van Óscar in het Grote Huis, besloten Ruud en ik dat we zaterdag konden beginnen met de grote schoonmaak (Teunis) en het in elkaar zetten van alle stuff uit Zweden (Ruud). Een week vóór op schema! Daar zijn we blij mee.

 

De stapels karton veranderen sinds afgelopen zaterdag beetje bij beetje in kasten en ander meubilair. De lampjes op het badkamermeubel zijn foeilelijk, overigens, en gaan er weer af.

 

Teunis ervaarde het wonder van de Schoonmaakazijn. Met Schoonmaakazijn krijg je alle verf en alle smeer en alle weetikveelwatvoorvlekken verwijderd van stenen vloertegels. Heel bijzonder. Een oogopener. Niet zo fotogeniek, een schoon geboende stenen vloer, dus geen foto’s daarvan. Wel een hele dag mee druk geweest van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Maar. Daarna de ramen wassen met glassex. Glimmen ze niet? Het huis heeft heel veel ramen, als je ze allemaal moet schoon krabben en glimmend moet poetsen… Maar na afloop heb je eer van je werk. En kromme vingers.

 

Het terras werd dit weekend definitief óns terras. Een geweldige plek om te zitten en over de zee uit te kijken, of te kijken wat er in de boomgaard gebeurt.

 

Vandaag (maandag) begon Jorge aan het leggen van de tegels op het terras. Twee nieuwe schilders (waar is Miguel?) gingen verder met het schilderen van de buitenmuren.

 

José en Tomás begonnen vanochtend aan de muur-met-de-bogen bij de patio.

 

In het huis moet Jaime het witten van de binnenmuren helemaal afmaken. Dat doet hij morgen. Ook de binnendeuren moeten nog in de verf worden gezet. De verf wordt morgen bezorgd. De timmerman moet nog wat afwerk doen aan het dakje van de gang, daar waar het houten dak en de dakgoot elkaar tegen komen. Jésus moet het loodgieterswerk afronden. Daar is hij overigens vandaag mee begonnen. Als we het goed hebben begrepen, komt iemand van de gemeente morgen de aansluiting met het waterleidingnet maken. Tot slot wachten we nog op de man van Isromar die beloofd heeft om voor het einde van de maand het aanrechtblad te komen brengen. De maten hiervoor zijn vorige week opgemeten.

 

Nog negen nachtjes slapen in het Boeddhahuis… We hebben het druk. Het wordt nog veel drukker vanaf komend weekend. Tegelijkertijd loopt het normale werk voor Nederland ook gewoon door en willen de bomen in de boomgaard heel graag kunstmest krijgen, en moet er rondom sommige bomen hoog nodig onkruid worden weg gemaaid. Maar het lijkt erop dat het allemaal gaat lukken. Het voelt erg goed om beetje bij beetje onze intrek te nemen in het Grote Huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven