Bouwpauze

Er is deze week, ook zonder aanwezigheid van Jorge op de bouwplaats, hard gewerkt aan het grote huis. Jesus, is de vervanger van Jorge. Hij heeft de resterende waterleidingen aangelegd en de rest van de bouwvakkers op sleeptouw genomen. De meest in het oog springende maatregel die Jesus heeft doorgevoerd: de bouwplaats is opgeruimd! Het was één grote chaos aan het worden, mede omdat het hout van Fernando overal en nergens rond slingert. Jesus verordoneerde een grote opruimactie, tot groot plezier en opluchting van Ruud die zich dagelijks aan de toenemende zooi ergerde.

De uitgevoerde werkzaamheden zijn niet heel erg fotogeniek. Veel werk werd uitgevoerd in de oude cuarto de apero. Omdat de gaten voor ramen en deuren hier nog niet in de muren zijn uitgeboord, is het niet te doen om van dit werk foto’s te maken waar je als fotobekijker iets mee kunt.

 

 

In het nieuwe gedeelte zijn bijna alle binnenmuren nu gepleisterd. In de toekomstige logeerkamer/het toekomstige kantoor/ de toekomstige berging (Ruud en ik weten nog niet wat we met de kamer gaan doen, behalve dat deze kamer bij oplevering van het huis tijdelijk als berging zal gaan fungeren, totdat we een extra schuurtje hebben staan) zijn alle muren nu afgewerkt. Je ziet nu goed hoe deze kamer wordt. Niet al te groot met een hoog plafond. De ruimte heeft een echo. Ik vind het wel een mooie ruimte, mooier dan in het sketchupmodel. Het voelt echter nog steeds als de opgedrongen tweede slaapkamer, waar we de ruimte liever, samen met de trastéro (het washok) als een grote berging hadden ingericht. Twee slaapkamers is verplicht voor een huis met deze oppervlakte, op de Canarische Eilanden.

 

Nog maar een keer een foto van het keukenraam.

 

De muren van de nieuwe aanbouw zijn aan de buitenkant bijna helemaal afgepleisterd. Bijna, want aan de muren van de verbindingsgang kan men niet verder werken omdat Fernando nog steeds niet is komen opdagen voor het dak. Ook heeft Fernando nog niets gedaan aan de afwerking van het dak in de keuken, waar de balken niet helemaal netjes (helemaal niet netjes) op elkaar aansluiten. Ons geduld met Fernando begint op te raken. Als er de komende tien dagen niets gebeurt, gaan we hem laten vervangen voor een andere timmerman. Ook als dat betekent dat we hierdoor een meningsverschil met Óscar gaan krijgen. We hebben genoeg van het loze gepraat, de vertragingen en het geklungel.

 

Zoals ik eerder al schreef hebben we deze week samen met Óscar de tegels besteld. Hoewel kleuren op beeldschermen vaak bedriegen, laat ik alles toch maar even zien.

De bestelde vloertegels. De vloeren lijken van hout, maar het gaat hier echt om stenen tegels. Met drie honden durven we een houten vloer niet aan.

 

De tegels voor in de badkamers. Boven de tegels voor de muren. De blokjes komen op de muren van de douchecel. De antracieten tegels laten we op de vloeren leggen. Voor het totaalplaatje nog maar eens de al eerder bestelde badkamermeubels.

 

Dit zijn de tegels die we hebben uitgekozen voor in de keukens.

 

Met deze tegels leggen we de terrassen aan. De blokjes komen te liggen op het terras van de patio van het grote huis. En misschien op het ‘balkon’ van het eerste vakantiehuis.

 

De komende twee weken zal er door de mannen van Óscar niet gewerkt worden aan het huis. Het bedrijf van Óscar is onderdeel van een klein conglomeraatje van ondernemingen en één van de zusterbedrijven exploiteert een hotel in Los Concajos, een toeristencomplex aan de oostkust van het eiland. Omdat per 1 juli de hotels hier weer open gaan, moeten er met spoed en man en macht een paar renovatieklussen worden uitgevoerd in het hotel. Oorspronkelijk dacht men hier het hele najaar wel de tijd voor te hebben.  Óscar heeft ons netjes gevraagd of wij ermee in kunnen stemmen om van de contractuele opleverdatum af te stappen zodat er twee weken later opgeleverd wordt Tot zijn zichtbare opluchting zijn Ruud en ik hiermee akkoord gegaan. We kunnen voor de toekomst nog wel wat goodwill  gebruiken, denken we.

 

Eind augustus wordt het grote huis opgeleverd, behalve de beide veranda’s. Aangezien de veranda’s grotendeels door een timmerman moeten worden opgebouwd, is dit nog wel een dingetje. We hebben de plechtige belofte van Óscar dat we ons huurcontract voor het Boeddhahuis per 15 september kunnen opzeggen. Dat hadden we al zo bedacht, dus voor ons is er eigenlijk geen sprake van vertraging. Maar we hebben nu wel een potje met ‘wisselgeld’.

2 gedachten over “Bouwpauze”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven