Meer Muren

Vorige week was de zesde bouwweek voor de bouwers aan ons ‘grote huis’. Het tempo ligt nog steeds hoog. In het nieuwbouwgedeelte werden de binnenmuren gemetseld en werd de voorbereiding voor de ‘corona’, de kroon, gemaakt. De kroon is een dwarsbalk van gewapend beton die men horizontaal op de muren stort en die het dak moet dragen. Het metaal voor het beton is al klaar (met de hand in elkaar gezet en voorgevormd). De bekisting voor het beton is ook al grotendeels aangebracht.

 

Het nieuwbouwdeel krijgt steeds meer vorm. Mooi om te zien.

 

Het is ook erg leuk om alvast door toekomstige ramen te kijken, natuurlijk. Hieronder achtereenvolgens de openslaande deur van de logeerkamer/het kantoortje, het raam van het washok aan de oostgevel, het raam van de keuken aan de oostgevel en het keukenraam aan de westgevel.

 

Ons sketchupmodel gaat beetje bij beetje over van louter virtuele plaatjes naar stenen en beton in real life.

 

De avocado’s moeten nog wat gaan groeien..

 

Het is carnaval nu. Ook op La Palma. Het werk ligt stil. De mannen van Óscar hebben beloofd dat ze komende donderdag weer zullen verschijnen en dan nuchter en fit genoeg zullen zijn om de Corona  af te maken.

Daarna volgt het hout voor het dak. Volgens Óscar staat dit al klaar bij de timmerman.  Ruud en ik zullen het hout zelf moeten gaan schuren, behandelen met een insectenwerend goedje en lakken in een donkere houtkleur. Op die manier werd de offerte wat goedkoper. We gaan het daar druk mee krijgen…

Terwijl wij met het hout bezig zullen zijn, gaat Óscar beginnen met het eerste kleine vakantiehuis, zo is het plan.

2 gedachten over “Meer Muren”

  1. WoW, wat krijg je zo een goed beeld , met de tekeningen naast de foto’s.
    Je kunnen vast niet wachten op een volgende fase.
    Nou, wij ook niet hoor!
    Zo leuk om mee te kijken.

    Groetjes van ons .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven