Muren

De vijfde bouwweek is voorbij. De week stond in het teken van muren. De buitenmuren van de aanbouw voor het grote huis werden gemetseld. En er werd al een voorzichtig begin  gemaakt met de eerste binnenmuur van de aanbouw. Donderdag, aan het einde van de dag zag alles er zó uit.

 

Een dag later, bij het begin van het weekend, stonden bijna alle buitenmuren. Alleen bij de toekomstige patio moet nog een stuk gemetseld worden. Hieronder zie je de oostgevel/voorgevel. Het kleine raampje links is een foutje. Het raam moet net zo groot worden als het raam ernaast. Dat wordt slijpen.

 

Hieronder zie je de patio, vanuit west (zeezijde) en oost (landzijde) bekeken.  In de patio gaan we straks uit de wind zitten als dat nodig is. Het wordt een soort van ‘buitenkamer’, is de bedoeling.

 

De opening voor de openslaande deuren van de logeerkamer/het toekomstige kantoortje.

 

De kook- en waterhoek van de keuken. En het keukenraam. Ik heb altijd al in een huis willen wonen met een  keukenraam. Tot op heden heb ik  mijn hele leven lang bijna altijd in huizen gewoond zonder een raam boven het aanrecht. Alleen in de Eindhoventijd woonden we in huizen met een ‘echte keuken’. Een echte keuken heeft een raam boven het aanrecht, vind ik. We krijgen straks weer een échte keuken.

 

Het is Calima op La Palma. De wind waait uit de richting van Afrika. Het is relatief warm (lekker wel, maar het hoort niet in februari). De luchten zijn grijs en vol Saharazand. De zee is daardoor nu niet te zien als je door het keukenraam naar buiten kijkt.

 

Over Calima gesproken. Gisteren zaten Ruud en ik bij de pizzeria van het dorp te vieren dat we hier nu één jaar wonen. Begon het zomaar te regenen… Inmiddels zijn we helemaal ingeburgerd. Ruud liep dus met vele anderen snel naar buiten om te kijken hoe de regendruppels naar beneden kwamen vallen.  Een kwartier lang regende het. Maar we werden er niet blij van. Het regende agua mala. Warme waterdruppels met zand erin. Daar word je niet echt niet vrolijk van. Behalve als je een autowasstraat runt.

Het wordt tijd dat Michel weer op bezoek komt. Dan krijgen we tenminste weer een keer echte regen hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven