Zuilen van Beton

Terwijl Ruud en ik in Nederland verbleven, Ruud een lang weekend en ik een paar dagen langer, werd er  hard doorgewerkt op onze finca.

De fundering van gewapend beton werd gestort.

 

De stalen geraamten voor de betonzuilen die de muren en het dak van de nieuwe aanbouw moeten dragen, werden in elkaar gezet en voorzien van een bekisting.

 

Vandaag, vrijdag, aan het einde van de dag, bij zonsondergang,  zag ons huis-in-aanbouw er zó uit. Vandaag werd het beton gestort in de bekisting van de zuilen. Morgenochtend komen de mannen uit Breña Baja terug om de bekisting te verwijderen en het beton af te sproeien. Ruud en ik moeten dat afsproeien in het weekend nog een paar keer herhalen.

 

Als je tussen de zuilen door loopt,  begin je al wat beter een gevoel te krijgen voor de ruimtelijke afmetingen van het toekomstige huis. De Sketchup-modelletjes krijgen heel geleidelijk vorm in de werkelijkheid. Het geeft zo’n gaaf gevoel om dat te zien gebeuren en mee te maken!

Ruud en ik zijn erg blij met het tempo dat de mannen van Óscar erop zetten. Ze hebben ons verteld dat er elders op het eiland nog andere projecten op hen wachten. Er zijn kennelijk op het zelfde tijdstip overal tegelijk bouwvergunningen los gekomen, na de ‘pauze’ in de nasleep van de gemeenteraads- en eilandraadsverkiezingen van afgelopen zomer. Als ons project steeds vooraan in de bouwrij van Óscar blijft staan, vinden wij dat helemaal niet erg. Het kan ons allemaal niet snel genoeg gaan. We gaan zien of men het tempo blijft volhouden. De mannen werken in elk geval keihard door, als ze er zijn.

 

Het is echt heel fijn om vanuit het wintergrauwe,  grijze  Nederland, hoe groen het er stiekem ook was, weer terug te zijn op het Lente-Eiland. Ik ga Nederland steeds meer met ‘vreemde ogen’ zien, als ik er ben. Het is er rijk. Het is er ontwikkeld. Het is er druk. Af en toe leuk als afwisseling. Maar hier op het kalme, voortkabbelende La Palma voel ik me thuis.

Dit weekend gaan Ruud en ik de ‘Droompaden-route‘ lopen onder de lentebloesems van Las Tricias. Ruud moet zijn nieuwe gidsroute oefenen, en ik ben dan zijn proefkonijn. Ik verheug me er op.  In deze tijd van het jaar is het prachtig bij Las Tricias. De amandelbomen staan er nu volop en massaal in bloei. Verderop in februari zal Ruud voor de eerste keer als gids de route gaan lopen voor Isla Bonita Tours.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven