Novemberlicht

Zaterdagmiddag zat ik aan het einde van de dag buiten op het terras van de achtertuin van het Boeddhahuis wat te lezen, toen het me opeens opviel dat ook hier op La Palma het licht verandert, zo tegen eind november. Net als in Nederland het geval is, krijgt het zonlicht een steeds blekere ‘wittere’ kleur, voor mijn gevoel, naarmate het najaar vordert. Winterlicht. Ook hier dus. Maar dat dan wel bij een temperatuur van achttien, negentien graden, met ruisende palmbomen op de achtergrond. Je krijgt er bepaald geen ‘Thialf-gevoel’ bij. En dat is maar goed ook.

Ik heb geprobeerd om het bleke  licht op de foto’s hieronder vast te leggen. Ik vind het wel mooi.

 

Het voelt goed dat je zoiets kunt overpeinzen in een luie lome tuinstoel, op je t-shirtje, zo ergens rond half vijf op een stille zaterdagmiddag, in november.  Dat maakt alles  toch anders dan in vorige novembermaanden het geval was. Beter.

 

Ik krijg daar een  heel blij en tevreden gevoel van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven