Licuadora

Zo ziet momenteel bij ons de keukentafel er uit op een willekeurig gekozen moment van de dag. Fruitoverloadalert!

 

Dat is best een probleem. Want aan onze fruitbomen hangt nog veel meer van dat spul en ook in de tuin van het Boeddhahuis staat een perenboom die erom smeekt geplukt te worden. En. Ruud en ik houden eigenlijk niet zo van fruit…

Maar. Soms krijgen we een hele goede tip van onze lezertjes.  Zoals de tip van onze oude buren in Almelo (Bedankt Hans en Astrid!) om smoothies te maken. Ruud en ik houden wél van smoothies en nog veel meer van vers vruchtensap zonder toevoegingen van zuivel. We waren alleen nog niet zelf op het idee gekomen dat je die vruchten van ons ook kunt uitpersen en dat daar speciale, hele handige apparaten voor bestaan, ook als die vruchten geen sinaasappel, limoen of citroen zijn. Daar hadden we Hans en Astrid voor nodig. Echt waar.

We leren snel. Vanaf vandaag hebben we een echte ‘Licuadora’ in huis! Vanmiddag door Ruud gekocht bij Worten in Los Llanos, zeg maar de plaatselijke BCC.

 

Uit de doos en mét perenprut en -sap erin, ziet het apparaat er ongeveer zó uit:

 

Hier zie je Ruud voor het eerst in actie. Kan zó in de folder van Worten.

 

En dit is het resultaat van die eerste actie. Drie peren = Twee glazen.

 

De verse perensap smaakt overheerlijk. We kunnen nog ongeveer 137 liter maken. Mjammie!

 

En dít is de afwas, na afloop van twee glazen. Niet heel erg efficiënt. Daar moeten we nog iets op verzinnen.

 

Fijn dat we zulke attente lezers hebben met goede tips die ons dagelijkse leven verrijken. En naar het schijnt kunnen we als we handig zijn met dit apparaat ook nog perensórbets en perenijs maken. Maar hoe dat precies moet, gaat Ruud nog uitpluizen en daarna aan mij uitleggen.

Morgen doen we de peer-banaan-combinatie, zo is mij beloofd.

1 gedachte over “Licuadora”

  1. Hans en Astrid

    Als adviezen zo snel worden opgevolgd, dan nog maar een in de aanbieding:
    Wij doen door het fruit munt uit eigen tuin. Dat smaakt in de smoothie ook heerlijk. Misschien kunnen andere kruiden, die jullie aan het kweken zijn, ook erdoor maar daar hebben wij nog geen ervaring mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven