Schema’s

Het gaat niet goed met ons schema. Het is de bedoeling dat we over twee weken beginnen met de bouw van onze huizen. Maar de bouwvergunning is er nog steeds niet, en het ziet er ook niet naar uit dat de vergunning nog op tijd afkomt.

 

We hebben nog een paar weken in juli. Dan nadert de tweede helft van juli, waarin iedereen zich hier op maakt voor de maand augustus. In de maand augustus ligt alles dat met ‘papierwerk’ te maken heeft stil op ons eiland. Dat bouwen. Wij denken nu dat we pas in het najaar kunnen gaan beginnen. Dat is flink balen natuurlijk! Maar, wat doe je eraan?

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. We liggen sinds gisteren ongeveer twee jaar vóór op ons schema van grote impulsaankopen.

 

Sinds gisteren zijn Ruud en ik trotse eigenaren van onze eigen (tweedehands) fietsen op La Palma. Met motortje natuurlijk, vanwege de hellingen hier. Kunnen we eindelijk weer ‘gewoon op de fiets’ naar de supermarkt in het dorp. We blijven ergens Nederlanders, natuurlijk.

We kregen een aanbod van Tobi en Nina van ‘emocion cycling‘ uit Los Llanos om twee fietsen uit hun winkel over te nemen. Zij hebben hun assortiment aan huurfietsen onlangs vernieuwd. Hun nieuwste e-bikes zien er uit als hieronder.

 

Wij zijn heel erg blij met onze verouderde exemplaren. Dit weekend stuiven we door het dorp op de tweewielers. En over die bouwvergunning: Uiteindelijk zal het document wel los komen. We maken ons nog steeds geen echte zorgen en wachten geduldig af. Frustrerend is het echter allemaal wel. Soms gaan de dingen hier zo godallejezus langzaam!

Elke keer als we op onze finca zijn, willen we er zo graag ook wónen. Het is er zo mooi. Maar dat gaat dus nog even duren…

2 gedachten over “Schema’s”

  1. Ruud & Teunis jullie moeten als gehaaste Nederlanders je wel gaan aanpassen, Relax No stress!
    Maar ik snap de frustratie 100%

    1. Hoi Renata, Geen stress, maar wel ongeduld. Meer dan een jaar doorlooptijd is ook hier best wel lang, hoor. (leuk om van je te horen..)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven