Groene Vingers (2)

Afgelopen maandag hebben we in Tinizara inkopen gedaan. Tinizara is een vlekje langs de LP1, op ongeveer tien minuten rijden ten zuiden van Puntagorda. We kochten tien zakjes met zaden voor tien soorten keukenkruiden of keukengroenten. Zakjes uit Italië. Dinsdag heb ik alle zaden uitgezet in de twee plantenbakken. Nu maar afwachten wat er het eerst opkomt, de kruiden of het onkruid.

 

Het is wel een groot verschil met Nederland, hoor. De aarde in de bakken voelt nu al lekker warm aan. Heel anders dan de koude grond in het voorjaar in een Nederlandse tuin. Als al het zaaigoed op mocht komen zijn de twee bakken te klein, denk ik. Ik zal dan de plantjes moeten gaan uitzetten op de grond. Eerst maar eens afwachten of het zo ver gaat komen.

 

In het betonnen schuurtje van de finca hebben we zo’n dertig grote plastic potten aangetroffen, waarin waarschijnlijk ooit beginnende fruitbomen zijn getransporteerd naar het terrein. Samen met de meer dan honderd plastic kweekbakjes die op dit moment in de container in één van de havens van Tenerife liggen te wachten, genoeg capaciteit om verderop in maart te beginnen aan het grote ‘opkweekproject’.

Het is echt fijn om in februari al in de tuin te kunnen werken! Hoewel ik niet teveel werk tegelijk op mijn hals wil halen, omdat ik overdag al druk genoeg ben met het gewone werk, smaakt dit experiment naar meer. Ideeën genoeg en ruimte genoeg. Er is niks fijner om na een dag achter de laptop aan het einde van de middag een uurtje de tuin in te duiken en een beetje te prutsen onder de zon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven