25

Nog 25 nachtjes slapen. We kunnen niet wachten. Vanuit ons tijdelijke huis in het vakantiepark in Nederland ‘nichts neues’. Ruud is bezig met de laatste dagen op zijn werk in Zwolle. Volgende week is zijn laatste werkdag. Ik zelf ben fijn bezig de ‘januari-drukte’ op mijn werk af te handelen. Dat gaat dit jaar best soepel, al zeg ik het zelf.

We nemen geleidelijk aan afscheid van mensen. Verder glijden de dagen voorbij. Sinds de jaarwisseling was het extreem deprimerend weer. Somber & grijs. Maar vandaag scheen de zon! Omdat er vanochtend een afspraak werd afgezegd, meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om even met de honden een frisse neus te halen.

 

De bomen zijn kaal. De modder is bevroren. De wind is koud. Het zonlicht is flets. Het is winter in Nederland.  En dan moet de echte winterkoude nog komen. Maar. We beleven onze laatste winter hier. Nog 25 nachtjes slapen, dan is de winter voorbij… Het is toch veel leuker om grijnzend tussen de sinaasappels te lopen?

 

Of om in de stilte van de invallende duisternis naar de oranje gloed van de stervende zon te kijken, terwijl die weer eens verdrinkt in het water van de oceaan?

 

We hebben nog steeds geen bouwvergunning ontvangen, overigens. Van onze makelaar hoorden we dat de afdeling ‘milieu’ akkoord zou zijn, maar dat nu ook een afdeling ‘ecologica’ nog een plasje over de vergunningsaanvraag moet doen. Zo vreemd die afdelingen die spontaan vanuit het niets volkomen onverwachts opduiken in de procedure. Altijd met de dooddoener ‘nieuwe wetgeving’. Een beetje trekken van Kafka  begint het allemaal wel te krijgen, die vergunningenprocedure.

 

We weten soms niet wie of wat we nu precies moeten geloven, als het om het verloop van de aanvraag gaat. Feit is, dat het lang duurt. En dat we moeten wachten.  Ik hoor het de burgemeester van Puntagorda nog zeggen vorig jaar zomer: “Vergunning? Is binnen twee maanden geregeld. Maximaal!”  Gelukkig hebben we straks,  als we op La Palma zitten, nog een doorlopende inkomstenbron vanuit Nederland. Als dat niet het geval zou zijn geweest, zou ik nu zo  langzamerhand best nerveus zijn geworden over die vergunning. Hoeveel plasjes kan je als overheid doen over een aanvraag? Elke maand vertraging na maart gaat ons centjes kosten, ten opzicht van onze planning. Heel erg lastig om je niet druk te maken over zaken die je niet kan beïnvloeden… We hopen er maar het beste van. Ruud zegt dat ik  niet zo  moet stressen. Meestal heeft Ruud gelijk, als hij zoiets zegt. Vamos a ver.

Nog 25 nachtjes, dan is de winter voorbij. We kunnen niet wachten!

2 gedachten over “25”

  1. Nu het is hier ook winter hoor! Het heeft vandaag en gisteren geregend , 6 en 7mm, het was door die regen maar 17 graden en vannacht slechts 10. Dat voelt alsof het vriest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven