Welkom in het Buddahuis

Midden in het dorp Puntagorda staat een kast van een huis met een groot stenen Buddahoofd in de voortuin. Het huis staat al jaren leeg, een korte periode is het verhuurd geweest. Drie jaar geleden liepen Ruud en ik al eens verlekkerd langs de hekwerken rond de tuinen van dit huis, omdat we op internet hadden gezien dat het te huur stond, voor een klein prijsje. We noemden het huis ‘Het Buddahuis’.

 

Vanochtend spraken we op de valreep van ons verblijf op La Palma met de Braziliaanse eigenaresse van het huis. Een gedestingeerde dame op leeftijd. Vorige week hadden we het huis al een keer mogen bezichtigen. Als alles gaat zoals we het vanochtend hebben besproken, zullen Ruud en ik vanaf half februari elke dag ‘goedemorgen’ zeggen tegen Budda. Voor een inmiddels niet meer zo’n klein prijsje kunnen we het huis voor een jaar huren. Het huis staat in de verkoop, maar de eigenaresse heeft er tot onze blijde verrassing mee ingestemd dat ze de verkoop voor de duur van ons huurcontract gaat ‘bevriezen’. Als het goed is ontvangen we later deze week een huurcontract voor de duur van minimaal 1 jaar.

 

Het huis is prachtig. Maar eigenlijk ook veuls te groot voor ons. Met dit huis huren we een soort van Paleis op de Dam. Een grote woonkamer. Een entree/zitkamer. Vier slaapkamers. Drie badkamers. Een grote keuken. En een enorme tuin. Dit hadden we natuurlijk nooit gedacht van te voren. De logées uit NL kunnen komen..

 

Met het vinden van dit huis is het nu zeker dat we in februari ‘over’ kunnen. Het gaat nu echt gebeuren! We zijn erg blij.

 

Eigenlijk. Zouden we onderstaand huis gaan huren van Miguel. Voor dezelfde prijs als het Buddahuis. Maar met het overlijden van Miguel is het onmogelijk geworden om dit huis in februari al te betrekken. We hebben deze week kennis gemaakt met Laura, de dochter van Miguel. De kennismaking was wat treurig maar ook onverwacht erg vrolijk. Laura is een erg grappige vrouw met veel humor en een beetje drama. Ongeveer onze leeftijd. Veel van de wereld gezien. Type ‘ikdoewatikdoeenhetkanmenietzoveelschelenwatanderen daarvanvinden’. Opgegroeid in Londen, dus Engels sprekend. Heel fijn voor ons. Ik denk dat we haar nog wel vaker gaan zien.

 

Na overleg met haar broer heeft Laura vanavond, écht op de valreep, aangeboden dat we het witte huis van Miguel zouden kunnen huren per 1 april. Maar dat is te laat voor ons.. Wij willen in februari naar La Palma komen. En even belangrijk: we hebben al een mondelinge overeenkomst met de Brazilaanse dame.

Het wordt dus het Paleis op de Dam. Vanaf eind februari: Welkom in het Buddahuis! (alleen voor genodigden).

2 gedachten over “Welkom in het Buddahuis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven