Teak Mania

Nee. Dit is niet NOG een foto van Model ‘Gronau’. Dit is een foto van Model ‘Barendrecht’. En Ja. Goed gezien. Model ‘Gronau’ en Model ‘Barendrecht’ zijn helemaal identiek aan elkaar. Van de zelfde serie. Vast allemaal tegelijk in de jaren negentig of nul in grote containers vanuit Indonesie naar Nederland gekomen. En nu hopeloos uit de mode. De kasten worden massaal gedumpt op het moment. Elke drie, vier dagen rolt er weer precies zo’n kast uit het zoekfilter van de Marktplaatsapp. Erg mooie kasten, wel. Vinden Ruud en ik.

 

Zo is er nu ook een dressoirkast Model ‘Emmen’ in ons bezit, die als twee druppels water lijkt op onderstaand Model ‘Hardenberg’. Een andere kastenserie uit die tijd. En ook uit die serie hebben we nu al twee exemplaren staan.

Model ‘Emmen’ is alleen een ietsiepietsie beschadigd op het bovenblad en nu had Ruud precies nog zo’n kast gevonden op Marktplaats, maar dan onbeschadigd,. Gaan we komende woensdag ophalen. Dat wordt dan het model ‘Best’, in onze collectie.  We komen min of meer toch langs Best op weg naar Venlo, waar we die dag moeten zijn, is de gedachte. Kan best dus.

 

Model ‘Emmen’ moet dan wel weer worden verkocht, want wordt ‘boventallig’ met de aanschaf van model ‘Best’.  Op Marktplaats. En ook de modellen ‘Apeldoorn’ en ‘Enschede’ hebben inmiddels hun plek in de toekomstige vakantiehuizen verloren aan nieuwe inzichten en  veel mooiere teak houten exemplaren. Zelfs voor model ‘Noord Deurningen’ is het doek gevallen. Voor dat model is een goede bestemming gevonden bij een zorginstelling hier in de buurt. Was eigenlijk achteraf een miskoop voor ons.

Wat er aan de hand is? Marktplaatsverslaving! Iedere keer als we denken dat we compleet zijn, dat we ‘alles’ hebben, vindt Ruud op zijn app weer een nieuwe kast die nog beter dan alle vorigen aan onze eisen voldoet. Spotgoedkoop. We kunnen er geen weerstand tegen bieden. Met als gevolg dat onze garage er momenteel zó uit ziet..  Met model ‘Best’ en drie tafeltjes uit Rijssen nog in de pijplijn. Zo moet een eekhoorn zich voelen op het  eind van november, als alle nootjes en eikeltjes voor de komende winter verzameld zijn. En wij maar van ons zelf vinden, dat we goed kunnen plannen en doordachte consumenten zijn die nooit aan impulsaankopen doen.

 

Ik denk nu hard na over een ‘marktplaatsverbod’. Voor Ruud. En voor mezelf ook dan maar. Genoeg is genoeg. Na woensdag. Denk ik. Mogelijkerwijs.

5 gedachten over “Teak Mania”

 1. Zien wij een Ruud die wanhopig kijkt en niet meer
  weet waar de andere meubels neer gezet moeten worden.
  Het was weer een leuke blog we moesten er om lachen.
  Succes met de nieuwe aankopen en nu goed opletten.
  Pa en Ma

  1. Hoi Angelique, wat een foute opmerking! Maar dan, jij hebt dezelfde ‘Janssen-geentjes’ als onze teakhoutverzamelaar, toch? Daar moet het hem in zitten, denk ik. Zo ken ik iemand met het zelfde erfelijke materiaal die heeeel veel bordjes, en schaaltjes en terines met roosjes daarop verzamelt. Daar komt het vast allemaal van weg. Hoe dan ook: beperkte plaats in de container is de limit..

   1. Wat aardig van jou Teunis !
    Maar je vergeet dat er lekker (Bartje) van gegeten wordt.
    Dat komt toch echt door het verslavende servies
    Als ik de soepterrine op de kop tik dan smaakt de soep
    nog lekkerder.
    Kom uit het Gooi dan heb je verbeelding grapje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven