We zijn er

We zijn weer terug. En het bevalt nog steeds. La Palma voelt als ‘ons eiland’. Dat is het natuurlijk niet. We zullen hier altijd ‘te gast’ zijn. Dat mag de pret niet drukken. We zijn opnieuw erg blij weer thuis te zijn.

 

De bomen op de finca staan er prima bij. Er wordt goed voor gezorgd door Kakien. En er is kennelijk weer water genoeg. Bomen die tot stompje stam waren gereduceerd door een gebrek aan water, lopen nu weer uit. Ruud en ik worden er wel vrolijk van. Het was grappig om te horen dat onze bovenbuurman, Miguel, het ook leuk vindt dat de finca weer langzaam tot leven komt. Hij maakte met ons een vandaag een uitgebreide tour en liet ons alle verschillende boomsoorten zien met allerlei aanwijzingen over hoe te enten, hoe te verplaatsen en wanneer te plukken.  Zo fijn, dat wij een buurman hebben die goed Engels spreekt…

Onze fruitmand is weer vol. Het voelt nog steeds goed en bijzonder om vanuit de eigen ‘tuin’ sinaasappels, perziken en citroenen te kunnen plukken. Het knoflookje komt overigens gewoon uit de Spar van Tijarafe. We hebben gezien dat de avocadobomen er een stuk beter bij staan dan vorig jaar om deze tijd. En onze olijfboom gaat in de herfst een heleboel olijven opleveren, volgens Miguel.

 

Vanuit de tuin van ons vakantiehuis in La Punta, zagen we vanavond de zon op deze manier ondergaan. Daar ga je echt wel even voor zitten. Zo  mooi! Het is stil. De lucht ruikt kruidig en de zon verdwijnt  in de oceaan.

 

We zijn hier om het proyecto basisco af te ronden zodat we het kunnen indienen bij de gemeente. Dat gaat lukken, denken we. Als het lukt om het proyecto in te dienen voordat we weer vertrekken naar NL, liggen we nog steeds op schema met het ‘grote plan’.  Het proyecto basico is de eerste stap in het verkrijgen van een bouwvergunning. Als het proyecto helemaal in kannen en kruiken is, ga ik er vast nog over posten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven