Punta de los Roques

Een mooie, maar zware wandeling is de wandeling van Hermita de Virgen del Pino naar de Refugio Punta de los Roques. De wandeling klimt van een hoogte van ca 600m naar ca 2.100m. Het beginpunt is het kerkje op de eerste foto, gewijd aan onze lieve vrouwe van het dennenbos.

Je vindt dit kerkje als je bij het bezoekerscentrum van de Caldeira de la Taburiente, gelegen aan de weg tussen El Paso en de tunnels naar de oostkant van het eiland, de afslag naar het noorden neemt. Je rijdt over een smalle asfaltweg voorbij de parkeerplaats van het bezoekerscentrum en volgt de borden ‘cumbrecita’, totdat je een klein bordje met de aanduiding ‘hermita’ tegen komt, dat naar rechts wijst. Dit bordje brengt je naar de parkeerplaats bij het kerkje, en het beginpunt van de wandeling.

 

Het eerste stuk van de wandeling voert over een pad dat min of meer loodrecht tegen de Cuembra Nueva op gaat. Het pad ligt vol dennennaalden, dennenappels en kinderkopjes, wat een beetje moeizaam loopt. De klim is zwaar, zeker bij warm weer, maar te doen als je je tempo aanpast aan wat je kunt en er voor zorgt dat je niet buiten adem raakt. De beloning is een lange stop met fris drinkwater uit een bron  en een mooi uitzicht op de stadjes Los Llanos in het westen en Santa Cruz in het oosten, op de pas van de Reventon.

 

Na deze rustpauze sla je linksaf, en loop je noordwaarts. Je volgt de borden ‘Roque de los Muchachos’. Na een kort, relatief vlak stuk over de kam van de Cuembra Nueva, klim je door een berglandschap met los verspreid staande dennebomen en veel mooie uitzichtpunten. Naar mate je verder omhoog klimt, kan je steeds meer van het eiland overzien en bij helder weer zie je ook alle omliggende eilanden liggen.

 

Het eindpunt van de wandeling was voor ons de Refugio Punta de Los Roques. De refugio bestaat uit een schuilhut en een natuurtoilet. Je hebt er een prachtig uitzicht rondom.

 

Het wandelpad gaat nog door en leidt via de Pico Nieves en de Pico de la Cruz naar de Roque de los Muchachos. Maar. Dat is wel een hele lange wandeling, tenzij je op de Roque de los Muchachos  een taxi hebt klaar staan (da’s wel een leuk idee overigens).

Wij deden over onze wandeling (vanaf de refugio ging het weer terug naar de hermita) ruim zes uur. Het was mooi. Het was warm. Het was best zwaar. Maar zware wandelingen geven na afloop meestal de meeste voldoening, vooral als je onderweg mooie dingen hebt gezien. Zo was het ook met deze wandeling.

Punta de los Roques  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven