La Punta – El Jesus en weer terug

In de afgelopen periode waren we twaalf dagen op La Palma. Van die twaalf dagen was er, vanwege afspraken en vanwege mijn werk dat doorging, uiteindelijk slechts 1 dag beschikbaar om een wat langere wandeling te maken. Op de tweede woensdag van ons verblijf wandelden we van het dorpje La Punta naar het gehucht El Jesus. En weer terug. Een rondwandeling van iets meer dan vijftien kilometer. Inclusief zeeeer uitgebreide ‘pauze’ bij de Belg, waar we toevallig langs kwamen, deden we er zo’n vijf uur over.

 

We begonnen als gezegd in La Punta, op de plek waar de grote wandelroute langs de kust, de Camino Real, vanuit het noorden het dorp binnenkomt (zie de eerste foto). Voor het rode huis rechtsaf en daarna nogeens eerste weg rechts. We volgden de slingerende asfaltweg die vanuit La Punta door de bananenplantages naar beneden gaat om uiteindelijk weer uit te komen op de Camino Real. Vlak voor het uitzichtspunt onder El Time, dat uitkijkt op de haven van Tazacorte en de vallei van de Aridane.

 

Na dit uitzichtpunt volgden we een andere asfaltweg, wederom door bananenplantages, naar El Jesus. Deze weg klimt gestaag maar zeer geleidelijk. Langzaam verlieten we het gebied van de open plantages en kwamen we terecht in een veel droger, woestijnachtig gebied.

 

Vlakbij El Jesus veranderde het landschap weer en kwamen we in een gebied met veel palmbomen. Vanuit de zee kwamen wolkenflarden naar boven drijven. Dit kwam niet slecht uit, op deze plek van de wandeling was de klim het meest steil, en het was warm.

 

We hadden deze wandeling zelf bedacht met behulp van de wandelapp (MapOut) op de mobiel van Ruud. We hadden het zo gepland dat we min of meer op het hoogste punt van de wandeling, op ongeveer tweede derde van de totale afstand, de brouwerij Isla Verde (‘De Belg’) konden aandoen. Daar hadden we een uitgebreide lunch, avondeten overbodig.

 

Het laatste stuk van de wandeling liep redelijk vlak. Van De Belg ging het weer richting La Punta. We liepen door een droog gebied zonder landbouw. De route steekt de LP1 over en loopt een tijdje vlak boven deze weg.

 

Ruud en ik vonden de wandeling echt de moeite waard. Weinig puur natuur onderweg, maar wel veel ‘cultuurlandschap’. Veel afwisseling. Niet te zwaar.  In de lente, als alles veel groener is, is deze wandeling vast nog veel mooier. We waren trouwens erg aan een wandeling toe. Het is toch wel vreemd om op La Palma te zijn, maar geen vakantie te hebben…

La Punta - El Jesus en weer terug  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

2 gedachten over “La Punta – El Jesus en weer terug”

  1. Inge van Dompzelaar

    Gefeliciteerd met jullie mooi nieuwe plek, wens jullie heel veel succes met alle ontwikkelingen. De foto’s maken me nieuwsgierig, wie weet waar dat toe leidt………………..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven