Winterwandeling

Afgelopen januari maakten we een wandeling in de buurt van de molen van het gehucht Las Tricias. Las Tricias ligt in het noordwesten van La Palma, op ongeveer een kwartier rijden met de auto vanuit Puntagorda. Tussen Puntagorda en Las Tricias ligt een diepe barranco, waardoor de auto eigenlijk echt wel nodig is om hier te komen.

 

Eind januari begint de amandelbloesemperiode. Alle amandelbomen staan gedurende ruim een maand in bloei. Met name rond Puntagorda en Las Tricias kleurt het landschap gedurende enkele weken wit en rose.

 

Geweldig om te bedenken dat over een tijdje de winters er zo uit zullen zien voor ons. In Nederland is het koud, somber, grijs, vorst, regen en sneeuw. Hier begint zo na 15 januari het vroege voorjaar al. (En de winter was nog niet eens echt begonnen).  Cool vooruitzicht.

Download file: Winterwandeling.gpx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.