Het Plan (2)

We zijn natuurlijk al heel lang bezig met te bedenken hoe onze toekomstige huizen eruit moeten gaan zien. Onderstaande afbeeldingen laten zien wat de plannen OP DIT MOMENT zijn. De ontwerpen zullen vast nog dertig keer veranderen. Er heeft nog geen architect naar gekeken.

 

Bovenstaande plaatjes laten het ontwerp van het ‘grote’ huis zien. We noemen dit zelf ‘de villa’. We zullen hier een groot deel van het jaar zelf gaan wonen. Andere delen van het jaar hopen we het te verhuren. Achtereenvolgens zie je de westgevel, de indeling van het huis en de zuidgevel. In de allernieuwste variant halen we een meter af van de slaapkamer linksboven en maken we daar een washok met aansluiting voor de wasmachine. Uit kostenverwegingen. In de hier getoonde versie staat het washok nog gepland in de apero.

 

Dit is het ontwerp voor onze vakantiehuizen. De ‘casas’  in ons jargon. Het zijn kleine huisjes bedoeld voor twee personen, met mogelijkheid voor een kinderbedje. In vliegtuigen op weg naar La Palma zien we vrijwel nooit gezinnen zitten. Vandaar het ontwerp voor twee personen. La Palma is een eiland voor jongeren die niet van uitgaansleven houden en voor ouderen (oud = uit de kinderen)  die niet van het uitgaansleven houden.

De casas worden klein maar fijn, zo is de bedoeling. Comfortabele meubels. Een prachtig overdekt terras met uitzicht op de oceaan. Klein zwembad, privé, uitsluitend voor de huurders van het huisje. Afgeschermd door sinaasappelbomen en dennen.

 

Tot slot de plannen voor de apero. Een kantoor met uitzicht over het kavel op het noorden. Een grote schuur, waarschijnlijk straks met een dubbele deur. Op het plaatje staat nog een enkele deur. En voor het washok rechtsonder hebben we dus inmiddels andere plannen. Achtereenvolgens zie je de westgevel, de indeling en de noordgevel.

Als de financien het toelaten, maken we misschien een overkapping over het terras voor de apero of een mooie ballustrade. Direct aan de rand van het terras gaat het vier meter naar beneden. Op deze plek heeft ons kavel het allermooiste uitzicht. Kijk maar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven