Almendros en Flor

De amandelbomen staan in bloei en ondanks het wat koele weer voelt het meteen alsof het in Puntagorda en buurdorp Las Tricias weer lente is geworden. Almendros en Flor is trouwens de naam van het feest dat (voor Corona) in Puntagorda werd gevierd om de bloesemtijd van de amandelbomen te vieren. Ik hoop dat het volgend jaar weer gewoon kan plaatsvinden.

 

Amandelbomen zijn eigenlijk heel bescheiden boompjes. Ze zien er niet bijzonder uit, eerder als dor kreupelhout, maar in het voorjaar laten ze zich van hun beste kant zien. Vandaag heb ik ommetje gemaakt in Las Tricias en wat foto’s gemaakt. Misschien hangt een van deze foto’s straks ingelijst in het huurhuisje.

 

Wat dat laatste betreft: Óscar is opnieuw lekker opgeschoten. Hij rekent erop dat Jorge en Angel in de loop van deze week klaar zullen zijn. Dan resteren alleen nog de airco’s (niet voor verkoeling maar voor verwarming bedoeld) en de elektrische installatie. Maar zoals altijd: vamos a ver.

1 gedachte over “Almendros en Flor”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven