Pico Bejenado

Teunis en ik hebben de wandeling naar Pico Bejenado heel wat jaren geleden tijdens een vakantie al eens gemaakt. Toen hadden we de pech dat bovenop de top een groepje mensen in een heftige discussie was verwikkeld. Even genieten van de stilte en het uitzicht zat er daardoor niet in. Na drie kwartier hopen dat ze zouden vertrekken, gaven we het op en zijn we maar weer afgedaald. Ik heb dat altijd jammer gevonden, want Pico Bejenado ligt op een mooie lokatie met een fantastisch uitzicht rondom op de Caldeira de Taburiente, de Cumbre Nueva, de Cumbre Vieja, de Aridane Vallei en de Barranco de las Angustias. En nu dus ook de nieuwe vulkaan (die waarschijnlijk de naam Tajogaite gaat krijgen).

 

Hans en John hadden de wandeling recent ook gemaakt vanaf vertrekpunt Valencia, om boven op de top aan te komen in dichte mist. Dus ook Hans wilde een herkansing. Samen zijn we vertrokken vanaf vertrekpunt Cumbrecita, dat op zichzelf al een mooi uitzichtpunt is op de Caldeira. Je moet overigens wel reserveren om er met de auto naartoe te mogen.

 

De wandeling is behoorlijk steil (ruim 500 meter klimmen in iets meer dan 4 kilometer) en zeker in het begin gaat het rap omhoog. Maar omdat je vlak langs de rand van de Caldeira de Taburiente loopt, word je steeds getrakteerd op mooie uitzichten.

 

Later tijdens de wandeling loopt het pad wat verder van de caldeirarand vandaan, en komt de Aridanevallei meer in het zicht, wat voor een mooie afwisseling zorgt. Tajogaite was goed zichtbaar tussen de wolken door, en het was duidelijk te zien dat er nog steeds rook en stoom vanaf komt.

 

Op de top waren we niet alleen, maar ditmaal hing er een betere sfeer en viel er dankzij de afwisseling van zon en wolken veel te zien. De wandeling is (ook bergafwaarts) niet bepaald licht, maar zeker de moeite waard.

 

Pico Bejenado  GPX

50 100 150 200 5 10 15 Afstand (km) (m)
Geen hoogte gegevens
Naam: Geen gegevens
Afstand: Geen gegevens
Minimale hoogte: Geen gegevens
Maximale hoogte: Geen gegevens
Hoogte winst: Geen gegevens
Hoogteverlies: Geen gegevens
Tijdsduur: Geen gegevens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven