Dieren

Je kunt veel van La Palma zeggen, maar niet dat het er barst van de wilde dieren. Als je wandelt door de bossen dan zul je geen beren of herten zien, zelfs geen eekhoorntje. Het is er doodstil. Rond de vulkaantoppen cirkelen geen grote roofvogels. En op de zwarte lavavlaktes hoef je niet bang te zijn voor slangen of schorpioenen. Misschien zijn er ooit wilde dieren geweest maar zijn ze door het toedoen van de mens verdwenen.

Wat je wel regelmatig ziet zijn o.a. kraaien, duiven, valkjes, merels, konijnen, hagedissen en gekko’s. En tijdens wandelingen in het noorden kom je nog wel eens een herder met een kudde geiten tegen. Op het filmpje steekt zo’n kudde de grootste en drukste weg door het noorden van het eiland over. Dat kunnen ze nog altijd op hun dooie gemakkie doen.

Ga je met een boot (bijvoorbeeld de Bussard) de zee op, dan is het meteen een ander verhaal. Het zeewater aan de westkust van La Palma is kristalhelder en je ziet van alles onder het wateroppervlak. We hebben eens een reuzenmanta gezien waarvan zelfs de bemanning flink onder de indruk was. Op een ander moment zwom er een school dolfijnen met ons mee, inclusief een jong. Ze houden de boot gemakkelijk bij en lijken er plezier in te hebben om vlak voor de boeg van het schip te zwemmen.

1 gedachte over “Dieren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven